Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Så når du din arbetsförmedlare

  Publicerad: 2020-09-22

  Så når du din arbetsförmedlare

  Arbetsförmedlingen får mängder av frågor varje dag och den vanligaste är: Hur kommer jag i kontakt med min arbetsförmedlare? Svaret är att alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare. Ett till svar som kan vara till hjälp är att du kan få hjälp och uträtta mycket på arbetsförmedlingen.se, kanske mer än du tror.

 • Boka personlig karriärvägledning via webben

  Publicerad: 2020-09-22

  Boka personlig karriärvägledning via webben

  Har du svårt att komma på vilken utbildning eller vilket yrke du skulle passa för? Efter ett ovälkommet uppehåll på grund av corona återöppnar vi nu bokningen av webbmöte på arbetsformedlingen.se för kvalificerad studie- och yrkesvägledning på distans. Studie- och yrkesvägledaren Annelie Jorsell kan berätta mer.

 • Arbetsgivarna som behöver dig direkt

  Publicerad: 2020-09-22

  Arbetsgivarna som behöver dig direkt

  Söker du jobb omedelbart? Många jobb försvinner medan andra uppstår. Här tipsar några av arbetsgivarna som behöver rekrytera på grund av krisen om sina jobböppningar.

 • Lernia rekryterar 100 CNC-operatörer till Södertälje

  Publicerad: 2020-09-22

  Lernia rekryterar 100 CNC-operatörer till Södertälje

  Har du grönt certifikat inom CNC? Då kan du vara en av de 100 CNC-operatörer som Lernia ska rekrytera till lastbils- och busstillverkaren Scania. Bor du inte i närheten av Södertälje? Ingen fara. Just nu kan Scania hjälpa till med att ordna boende.

 • Så hittar du de dolda jobben just nu!

  Publicerad: 2020-09-22

  Så hittar du de dolda jobben just nu!

  När arbetsmarknaden svajar försvinner en del jobb, men det skapas även nya! Dessa finns dock inte alltid bland annonserna. Så hur kan du hitta de dolda lediga jobben? I detta webbinar kommer du att få tips på var du kan hitta både dolda och synliga jobb.

 • Proffset tipsar – undvik misstagen 95% gör när de söker jobb

  Publicerad: 2020-09-21

  Proffset tipsar – undvik misstagen 95% gör när de söker jobb

  Marie Wetterstrand från way2grow har läst tusentals jobbansökningar, anställt många genom åren och har lång erfarenhet av ledande befattningar.Ett riktigt proffs helt enkelt och hon vill ge dig sju aktuella tips och råd när du skriver din jobbansökan.Bland annat hur du kan undvika göra samma misstag som 95% andra gör i sin jobbansökan och hur du kan sticka ut från mängden när du söker jobb. Framförallt i tider som dessa.

 • verksamt.se LIVE: Starta eget

  Publicerad: 2020-09-18

  verksamt.se LIVE: Starta eget

  Verksamt.se LIVE: Starta eget är ett halvdagswebbinarium om att starta företag. Under knappt tre timmar kommer myndighetsexperter att sammanfatta den allra viktigaste informationen för dig som funderar på att starta eget.%0AAnmälan görs på verksamt.se/live. %0ADu kommer att få möjlighet att boka korta enskilda videomöten på max 10 minuter med en myndighetsexpert om du har någon fundering som du inte har fått svar på under sändningen. Videomötena sker senare samma dag. Upplägget är flexibelt. Du kan delta under hela sändningen för att få en bra samlad bild, eller välja att bara delta under ett specifikt ämne. Du kan också se sändningen i efterhand.

 • Snabbspår: Utbildning till distributionselektriker

  Publicerad: 2020-09-17

  Snabbspår: Utbildning till distributionselektriker

  Det här webbinariet om Snabbspår till distributionselektriker vänder sig till dig som är ny i Sverige. (1) har utbildning från gymnasieskolans el- och energiprogram (elprogram - före ht 2011) eller motsvarande kunskaper förvärvade från utbildning i annat land än Sverige. (2) är även till för dig som har erfarenhet eller relevant kompetens för yrket men som du förvärvat på annat sätt än ovan. Dina kompetenser behöver bedöms vara tillräckliga för att du med utbildningen ska kunna bli verksam inom yrkesområdet. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsanordnaren under webbinariets gång. Aktiviteten är ett webbinar, som seminarier på webben kallas. Du deltar i webbinariet via dindator med uppkoppling på valfri plats. Webbinariet ges på lätt svenska och är bra för dig som vill göra din svenska bättre, lära dig om hur du kan träffa nya kontakter när du letar jobb och hur du hittar nya kontakter i Sverige.

 • Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Publicerad: 2020-09-17

  Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Har du varit inskriven på Arbetsförmedlingen ett tag och behöver hjälp med att förbättra dina förutsättningar för att komma närmare ett arbete? I detta webbinar får du information om vilka stöd och aktiviteter som finns på Arbetsförmedlingen och som eventuellt kan vara aktuella för dig nu. Du kommer även att få information om de villkor som du behöver uppfylla för att kunna ta del av dessa stöd och aktiviteter.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2020-09-17

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2020-09-16

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-09-16

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Publicerad: 2020-09-16

  Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Vill du maximera dina chanser att få jobb de närmaste åren? Här är yrkena där det kommer att vara störst brist på arbetskraft i framtiden.

 • Välj rätt frågor till intervjun (webbinar för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-09-15

  Välj rätt frågor till intervjun (webbinar för arbetsgivare)

  Att förbereda sig inför en intervju är A och O för ett lyckat resultat. Men hur gör jag? Vilka frågor ska jag ställa för att få reda på om det här är rätt person för tjänsten, och vilka frågor bör jag undvika? Det går vi igenom i det här webbinariet! Du kommer också att kunna diskutera olika intervjufrågor med andra arbetsgivare i chatten. Webbinariet riktar sig till dig som vill ha en grundläggande genomgång av olika intervjufrågor.

 • Nätverka dig till ett jobb

  Publicerad: 2020-09-15

  Nätverka dig till ett jobb

  Att det är bra att nätverka när man söker jobb har du säkert hört, men hur gör man egentligen? Vart ska jag börja? Hur utökar jag mitt befintliga nätverk? Vi går igenom hur du kan kartlägga, kontakta och utveckla ditt nätverk.

 • Lättare att hitta rätt på Platsbanken

  Publicerad: 2020-09-15

  Lättare att hitta rätt på Platsbanken

  Med 20 000 möjliga jobbtitlar blir det svårt att hitta rätt på en jobbsajt. Men nu har Platsbanken fått en ny internutvecklad funktion som bygger på artificiell intelligens. Resultatet är en betydligt renare träffbild.

 • Anställningsintervjun med social distans

  Publicerad: 2020-09-15

  Anställningsintervjun med social distans

  Just nu sker många intervjuer på distans via till exempel videomöten eller telefon – men oavsett hur intervjun sker så finns det en del att tänka på före, under och efter. Det här webbinariet är fulladdat med tips på hur du kan öka dina chanser att landa jobbet på din nästa intervju.

 • Vill du starta eget? Missa inte det här webbinariet

  Publicerad: 2020-09-14

  Vill du starta eget? Missa inte det här webbinariet

  Vad är skillnaden på aktiebolag och enskild firma? Vad måste finnas med i en affärsplan, och vad händer om du har eget företag och blir sjuk? Det och mycket annat kan du få svar på i webbinariet Verksamt.se Live: Starta eget som sänds på fredag den 18 september.

 • Säsonga dig in i karriären

  Publicerad: 2020-09-14

  Säsonga dig in i karriären

  För många kan ett säsongsjobb i fjällen vara första klivet ut i arbetslivet. Men kan man jobba säsong året runt? Lina och Micke började jobba i säsong i fjällen för flera år sen har idag ledande positioner på fjällanläggningen Stöten i Sälen. De berättar om sin resa och vill ge sina bästa tips till dig som vill säsongjobba och hur du ska sticka ut i mängden när du söker jobbet.

 • Ung Framtid 2.0

  Publicerad: 2020-09-10

  Ung Framtid 2.0

  Vill du äga vägen till din framtid? Är du mellan 16 – 29 år och inskriven på Arbetsförmedlingen? Då får du inte missa den här livesändningen! I webbinariet får du möta våra engagerade medarbetare i projektet Ung Framtid 2.0 som berättar om vilka möjligheter som finns för dig som vill göra ett medvetet val och ta nästa steg mot din framtid.