Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Karolinska sjukhusets digitala jobbmässa för sjuksköterskor

  Publicerad: 2020-07-10

  Karolinska sjukhusets digitala jobbmässa för sjuksköterskor

  Är du sjuksköterska och redo att ta nästa steg i karriären? Passa då på att delta på en digital jobbmässa när Karolinska sjukhuset söker personal! Vi sänder mässan live onsdagen den 2 september. Du deltar via din mobil eller dator.

 • Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Publicerad: 2020-07-09

  Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Det finns många sätt att söka jobb på utan att du behöver besöka eller vara i kontakt med Arbetsförmedlingen. Med hjälp av en mobil eller en dator kan du söka jobb var du än befinner dig på ett enkelt sätt. Vilket passar väldigt bra i tider när vi ska hålla social distans. I det här webbinariet får du tips på hur du kan kicka igång ditt jobbsökande eller fortsätta att söka jobb på bästa sätt. Allt på egen hand med våra digitala tjänster.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2020-07-09

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  Publicerad: 2020-07-08

  Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  När arbetsmarknaden och samhället svajar så är det viktigare än någonsin att skapa rutiner och strukturer som kan bli trygga hållpunkter i vardagen. I det här webbinariet får du gyllene tips på enkla knep som dessutom gör dig mer effektiv i ditt jobbsökande.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-07-08

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Publicerad: 2020-07-07

  Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Har du redan koll på hur du skriver ett cv och personligt brev, men vill fånga arbetsgivarens intresse genom att sticka ut med ansökningshandlingarna? Vad ska jag skriva för att inte låta klyschig? Hur kan jag tänka kring layout? Det får du svar på i det här webbinariet!

 • Så skriver du ett personligt brev

  Publicerad: 2020-07-07

  Så skriver du ett personligt brev

  Hur personligt ska ett personligt brev vara? Hur fångar jag arbetsgivarens intresse? Hur kan jag visa arbetsgivaren vad jag kan bidra med? Det och mycket mer får du reda på i detta webbinar!

 • En osäker arbetsmarknad (Arabiska) - يوجد قلق في سوق العمل_ هكذا تتأثر انت.

  Publicerad: 2020-07-06

  En osäker arbetsmarknad (Arabiska) - يوجد قلق في سوق العمل_ هكذا تتأثر انت.

  Det finns idag en oro bland arbetssökande med anledning av coronaviruset och en osäker arbetsmarknad. I detta webbinar går vi igenom förändringar hos Arbetsförmedlingen och vad behöver du veta som arbetssökande.%0A%0Aيوجد اليوم قلق لدى الباحثين عن عمل بسبب الوضع الحالي مع فيروس كورونا و ايضا تردد في سوق العمل. في هذا البرنامج نتكلم عن التغييرات لدى مكتب العمل و ما تحتاج الى معرفته كباحث عن عمل.

 • En osäker arbetsmarknad (Persiska) - وضعیت ناامن بازار کار و تاثیرات آ ن روی شما

  Publicerad: 2020-07-06

  En osäker arbetsmarknad (Persiska) - وضعیت ناامن بازار کار و تاثیرات آ ن روی شما

  Det finns idag en oro bland arbetssökande med anledning av coronaviruset och en osäker arbetsmarknad. I detta webbinar går vi igenom förändringar hos Arbetsförmedlingen och vad behöver du veta som arbetssökande.%0A%0Aبسیاری از متقاضیان کار بخاطر شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا نگران وضعیت بازار کار و وضعیت شخصی خود هستند. افراد زیادی نیز در معرض بیکاری هستند. در این وبینار کوتاه نگاهی داریم به تغییرات بوجود آمده و آنچه شما نیاز دارید در این رابطه بدانید

 • Lindha, en kämpe trots alla motgångar

  Publicerad: 2020-07-06

  Lindha, en kämpe trots alla motgångar

  ”Jag kände att det var någonting som inte stämde”. Lindha har i vuxen ålder fått veta att hon har dyslexi och autism.Det här var en lättnad men också en upprättelse för Lindha och förklaringen till varför motgångarna hopat sig tidigare i både skola och arbetsliv.Med rätt stöd från Arbetsförmedlingen har hon lyckats få toppbetyg och en hållbar anställning. Hör hennes berättelse.

 • Lättare att läsa annonserna i Platsbanken

  Publicerad: 2020-07-03

  Lättare att läsa annonserna i Platsbanken

  Nu lanserar vi en funktion för läshjälp i Platsbanken. Den underlättar för dig som vill ha hjälp att läsa och bättre förstå jobbannonserna.

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2020-07-02

  Skriv in dig – så får du koll!

  Att anmäla sig till arbetsförmedlingen och skriva in sig är första steget när man blir arbetslös. Men vad händer sen, efter att man skrivit in sig? I webbinariet ”Skriv in dig – så får du koll” får du veta vad som gäller när man blir arbetslös – och vilken hjälp man kan få från Arbetsförmedlingen. Du som skrivit in dig får veta hur du kan ansöka om ersättning, hur aktivitetsrapporteringen och Mina sidor funkar. Du får också tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när man blir arbetslös.

 • Kom igång: sök jobb via sociala medier

  Publicerad: 2020-07-01

  Kom igång: sök jobb via sociala medier

  Vill du komma igång med att använda sociala medier i ditt jobbsökande? Det här webbinariet riktar sig till dig som har ett konto på Facebook sedan tidigare, men vill veta mer om hur du kan använda Facebook när du söker arbete. Vi kommer även att prata om hur du kan söka jobb via LinkedIn! Det här webbinariet kommer att vara på en mer grundläggande nivå än vårt andra webbinar om sociala medier.

 • Tänk om, ställ om, matcha smart! (för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-06-30

  Tänk om, ställ om, matcha smart! (för arbetsgivare)

  Vi har alla behövt ställa om under våren. Vad är de viktigaste insikterna? Hur kan vi tänka framåt när det gäller kompetensförsörjning och rekrytering?

 • Bli expert på olika intervjuformer

  Publicerad: 2020-06-30

  Bli expert på olika intervjuformer

  I tider av social distans har den klassiska anställningsintervjun fått konkurrens av andra intervjuformer. Videointervju, telefonintervjuer eller case-intervjuer för att nämna några, men det finns många fler. Grunden i intervjuformerna är i princip desamma, men förberedelserna skiljer sig en del åt. I det här webbinariet reder vi ut olika intervjuformer så att du kan förbereda dig som en expert.

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2020-06-30

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Publicerad: 2020-06-25

  Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Har du varit inskriven på Arbetsförmedlingen ett tag och behöver hjälp med att förbättra dina förutsättningar för att komma närmare ett arbete? I detta webbinar får du information om vilka stöd och aktiviteter som finns på Arbetsförmedlingen och som eventuellt kan vara aktuella för dig nu. Du kommer även att få information om de villkor som du behöver uppfylla för att kunna ta del av dessa stöd och aktiviteter.

 • Nio saker du kan göra utan att besöka ett arbetsförmedlingskontor

  Publicerad: 2020-06-25

  Nio saker du kan göra utan att besöka ett arbetsförmedlingskontor

  Du vet väl att många av våra tjänster nås via mobilen? Här är nio tips på saker du kan göra utan att gå till ett besökskontor.

 • E-handeln skapar många nya jobb

  Publicerad: 2020-06-25

  E-handeln skapar många nya jobb

  Jobbmöjligheterna ökar i den allt mer digitaliserade handeln. – Både dagligvaruhandeln och e-handeln ökar och behöver rekrytera personal säger Mats Johansson, vd för Handelsrådet.

 • Sommarjobbspecial 2020

  Publicerad: 2020-06-22

  Sommarjobbspecial 2020

  Vi är snart mitt i sommaren och alla vill ju så klart veta: Finns det några sommarjobb kvar att söka? Vad är snabbaste vägen? Inför den här sommaren har arbetsmarknaden varit och är fortfarande minst sagt svajig och sommarjobben betydligt färre. Vissa branscher har fått stänga ner, medan andra har fått skala upp. Det är tvära kast så man behöver vara beredd när jobben dyker upp. Detta avsnitt gästas av Sandra Offesson som är arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen och hon berättar var sommarjobben finns just nu och var det finns störst jobbchanser framåt.