Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Insatser för utomeuropeiska akademiker

  Publicerad: 2020-10-29

  Insatser för utomeuropeiska akademiker

  Detta är ett webbinar som vänder sig till dig som har en akademisk utbildning utanför EU/EES länder. Vi kommer att gå igenom de insatser och de utbildningsvägar som finns för dig för att du snabbare ska kunna etablera dig på den svenska arbetsmarknaden.

 • Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Publicerad: 2020-10-29

  Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Det finns många sätt att söka jobb på utan att du behöver besöka eller vara i kontakt med Arbetsförmedlingen. Med hjälp av en mobil eller en dator kan du söka jobb var du än befinner dig på ett enkelt sätt. Vilket passar väldigt bra i tider när vi ska hålla social distans. I det här webbinariet får du tips på hur du kan kicka igång ditt jobbsökande eller fortsätta att söka jobb på bästa sätt. Allt på egen hand med våra digitala tjänster.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2020-10-29

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Använd kroppsspråket i digitala möten!

  Publicerad: 2020-10-28

  Använd kroppsspråket i digitala möten!

  Vad spelar kroppsspråket för roll om vi ändå inte träffas fysiskt utan bara i digitala videomöten? Faktum är att det då är ännu viktigare att du vet vad du förmedlar med din kropp och din röst. Vad säger du - utan att säga det - och hur gör du för att nå genom rutan och göra ett riktigt bra intryck?

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-10-28

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Fixa första jobbet

  Publicerad: 2020-10-27

  Fixa första jobbet

  Att söka och få jobb för första gången kan kännas utmanande, framförallt i tider av kris. Men det går! Hör vad våra jobbsökarexperter Ellinor Wassberg och Omid Rahmanian ger för råd om hur du maximerar dina chanser att få ditt första jobb. Här har de besvarat några av de frågor du som söker ditt första jobb kan tänkas ha.

 • Sök jobb i växande Kriminalvård

  Publicerad: 2020-10-27

  Sök jobb i växande Kriminalvård

  Kriminalvården växer och kommer årligen att behöva rekrytera över 4 000 medarbetare inklusive semestervikarier. Framförallt är det kriminalvårdare som ska anställas. Myndigheten söker personer med varierande bakgrund, kön och i olika åldrar.

 • Så skriver du en annons (webbinar för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-10-27

  Så skriver du en annons (webbinar för arbetsgivare)

  Att rekrytera innebär många olika moment. Ett av de första är hur du skriver en bra annons som tydligt visar vad ni söker och även lockar rätt kandidater att söka tjänsten. Det här webbinariet riktar sig till dig som vill ha en grundläggande genomgång av vad du kan tänka på när du skriver texten till din annons.

 • Videointervju – så lyckas du!

  Publicerad: 2020-10-27

  Videointervju – så lyckas du!

  Videointervju är ett jättebra alternativ till att träffas fysiskt. Det blir lite annorlunda än att sitta i samma rum, men det är en fördel i dessa tider när vi ska hålla social distans och undvika resor. Så hur ska du förbereda dig på bästa sätt? Hur lyckas du med tekniken? I det här webbinariet får du massor med bra tips så att du kan göra ett fantastiskt första intryck på din nästa intervju!

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2020-10-27

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Tre nycklar till framgång när du startar företag

  Publicerad: 2020-10-25

  Tre nycklar till framgång när du startar företag

  Just nu bubblar det av nya affärsidéer runtom i Sverige och allt fler företag registreras. Kanske tillhör du dem som funderar starta eget företag och har en fantastisk affärsidé som du kan tjäna pengar på? Då har du säkert funderat på hur du kan lyckas på bästa sätt. Finns det något bra recept? I det här avsnittet får du träffa Marie Wetterstrand som jobbat med företagsutveckling genom coachning och mentorskap i många år. Hon kommer ge dig tre nycklar till framgång när du startar upp ditt företag.

 • Sju cv-missar att se upp med

  Publicerad: 2020-10-23

  Sju cv-missar att se upp med

  Ett cv är inte allt — men det ökar dina chanser att få komma på intervju. Här listar vi sju saker att undvika när du skriver cv.

 • How to write a cover letter – a webinar in English

  Publicerad: 2020-10-22

  How to write a cover letter – a webinar in English

  The way you write an application can vary from country to country. In this webinar we will discuss how to write a cover letter when you apply for a job in Sweden. We will also give you tips on how to present your application professionally in order to catch a recruiter''s eye.

 • Lyckas med ett video-cv

  Publicerad: 2020-10-22

  Lyckas med ett video-cv

  Ett video-cv blir allt vanligare inslag i olika rekryteringsprocesser. Video-cvt ger dig en möjlighet att komplettera med mer information än du har i dina ansökningshandlingar och är extra smidigt om du föredrar att presentera dig själv muntligt. I det här webbinariet pratar vi om hur du lyckas med ett video-cv!

 • Johan fann lugnet i skogen med ett naturnära jobb

  Publicerad: 2020-10-22

  Johan fann lugnet i skogen med ett naturnära jobb

  I ur och skur, regn och solsken. ”Och nästan alltid med humöret på topp”. När Johan Andersson, 58 år, var långtidsarbetslös tänkte han att skulle kunna ta vilket jobb som helst. Nu har han naturen som arbetsplats – och stormtrivs.

 • Om korta vägen

  Publicerad: 2020-10-22

  Om korta vägen

  Det här webbinariet vänder sig till dig som har en akademisk utbildning från utlandet och som vill snabbare etablera dig på den svenska arbetsmarknaden. En anordnare och en representant från Arbetsförmedlingen berättar mer och svarar på dina frågor om utbildningen Korta Vägen som erbjuds på många olika orter i landet.

 • Bli expert på olika intervjuformer

  Publicerad: 2020-10-21

  Bli expert på olika intervjuformer

  I tider av social distans har den klassiska anställningsintervjun fått konkurrens av andra intervjuformer. Videointervju, telefonintervjuer eller case-intervjuer för att nämna några, men det finns många fler. Grunden i intervjuformerna är i princip desamma, men förberedelserna skiljer sig en del åt. I det här webbinariet reder vi ut olika intervjuformer så att du kan förbereda dig som en expert.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2020-10-21

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Nätverka dig till ett jobb

  Publicerad: 2020-10-20

  Nätverka dig till ett jobb

  Att det är bra att nätverka när man söker jobb har du säkert hört, men hur gör man egentligen? Vart ska jag börja? Hur utökar jag mitt befintliga nätverk? Vi går igenom hur du kan kartlägga, kontakta och utveckla ditt nätverk.

 • Så hittar du de dolda jobben just nu!

  Publicerad: 2020-10-20

  Så hittar du de dolda jobben just nu!

  När arbetsmarknaden svajar försvinner en del jobb, men det skapas även nya! Dessa finns dock inte alltid bland annonserna. Så hur kan du hitta de dolda lediga jobben? I detta webbinar kommer du att få tips på var du kan hitta både dolda och synliga jobb.