Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Servicekontoren håller stängt under påsken – med start på skärtorsdagen

  Publicerad: 2020-04-08

  Servicekontoren håller stängt under påsken – med start på skärtorsdagen

  För att få tid att genomföra planerade säkerhetshöjande åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19 på servicekontoren stänger de tillfälligt under påskhelgen.

 • Du behövs inom vården

  Publicerad: 2020-04-07

  Du behövs inom vården

  Coronaviruset har snabbt förändrat arbetsmarknaden och bidragit till att vissa branscher har fått anmäla varsel eller använda sig av permittering och korttidsarbete, medan andra branscher har fått ett ökat rekryteringsbehov exempelvis vården. Vad finns det för utvecklingsmöjligheter inom vården och hur hittar jag lediga jobb genom #jobbjustnu på Arbetsförmedlingens hemsida?

 • Innovativ rekrytering till bristyrken (webbinar för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-04-07

  Innovativ rekrytering till bristyrken (webbinar för arbetsgivare)

  Behöver du hitta nya sätt att rekrytera personal? Har du svårt att hitta kompetens? I det här webbinariet får du veta mer om vilka tjänster Arbetsförmedlingen kan erbjuda dig när du behöver ta ett nytt grepp kring din rekrytering.

 • Så håller du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

  Publicerad: 2020-04-07

  Så håller du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

  Du vet väl att du kan göra det enklare att snabbt komma åt Platsbanken i mobilen? Genom att skapa en genväg blir det lättare för dig att snabbt hitta jobb.

 • Personlig marknadsföring

  Publicerad: 2020-04-07

  Personlig marknadsföring

  Du får tips på hur du marknadsför dig själv på bästa sätt inför ett möte med arbetsgivare eller en person i ditt nätverk. Hur kan jag jobba aktivt med att förtydliga andras bild av mig, och hur berättar jag om vem jag är utan att det blir klyschigt?

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2020-04-07

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Undersköterska – finns med dig hela livet

  Publicerad: 2020-04-03

  Undersköterska – finns med dig hela livet

  Undersköterska är Sveriges vanligast yrke och det finns alltid behov av undersköterskor inom vården. Veckans gäst Pernilla Josefsson berättar om detta viktiga yrket och vilka utvecklingsmöjligheter som finns. En sak är säker, det kommer alltid att finnas jobbmöjligheter!

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2020-04-03

  Skriv in dig – så får du koll!

  Har du blivit arbetslös, varslad eller uppsagd och funderar på om du behöver skriva in dig på Arbetsförmedlingen? Eller är du redan inskriven på Arbetsförmedlingen och vill få koll på vad som gäller! Genom det här webbinariet kommer du få koll på: Vad som gäller när du skriver in dig som arbetssökande, hur du kan ansöka om ersättning, vad gäller angående aktivitetsrapporteringen och hur Mina sidor ger koll och struktur. Du får tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när du blir kund hos Arbetsförmedlingen.

 • How to find a job in Sweden - A webinar in English

  Publicerad: 2020-04-02

  How to find a job in Sweden - A webinar in English

  In this webinar you will learn how to find a job in Sweden: how to use and expand your network online and offline, the basics when applying for a job and what organizations you can turn to.

 • How to find a job in Sweden (in English)

  Publicerad: 2020-04-02

  How to find a job in Sweden (in English)

  In this webinar you will learn how to find a job in Sweden: how to use and expand your network online and offline, the basics when applying for a job and what organizations you can turn to.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2020-04-02

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Publicerad: 2020-04-02

  Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Många arbetsgivare tvingas varsla och permittera anställda på grund av coronakrisen. Samtidigt uppstår skriande behov av arbetskraft hos andra. Med #jobbjustnu gör Arbetsförmedlingen det enklare för dig att hitta dessa jobb direkt.

 • Legitimera dig inom hälso- och sjukvård (för nyanlända)

  Publicerad: 2020-04-02

  Legitimera dig inom hälso- och sjukvård (för nyanlända)

  Har du en utländsk utbildning inom hälso- och sjukvården och vill veta mer om hur vägen till svensk legitimation ser ut? I det här webbinariet kommer Socialstyrelsen och Region Stockholm berätta mer om processen samt svara på dina frågor.

 • Effektivisera ditt jobbsökande

  Publicerad: 2020-04-01

  Effektivisera ditt jobbsökande

  Delta på det här webbinariet för att få ut så mycket som möjligt av din tid när du söker jobb! Du får tips på hur du, genom några enkla knep, kan strukturera ditt jobbsökande för att bli mer effektiv.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2020-04-01

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-04-01

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Publicerad: 2020-03-31

  Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Har du redan koll på hur du skriver ett cv och personligt brev, men vill fånga arbetsgivarens intresse genom att sticka ut med ansökningshandlingarna? Vad ska jag skriva för att inte låta klyschig? Hur kan jag tänka kring layout? Det får du svar på i det här webbinariet!

 • Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Publicerad: 2020-03-31

  Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Är du varslad? Du vet väl att du inte ska skriva in dig som arbetslös på direkten. Skriv in dig först när varsel- och uppsägningstiden är slut och du inte längre får någon form av ersättning av arbetsgivaren.

 • Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Publicerad: 2020-03-31

  Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Går du ut gymnasiet i vår och saknar jobb eller annan sysselsättning efter det? Då är det viktigt att du skriver in dig hos oss. Men vänta med att göra det tills första dagen efter att din utbildningen är klar.

 • Anställningsintervjun

  Publicerad: 2020-03-31

  Anställningsintervjun

  Det finns en del att tänka på före, under och efter en anställningsintervju. Du får bland annat tips på hur du kan förbereda dig och vilka intervjufrågor som brukar ställas under en intervju.