Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Effektivisera ditt jobbsökande

  Publicerad: 2020-04-01

  Effektivisera ditt jobbsökande

  Delta på det här webbinariet för att få ut så mycket som möjligt av din tid när du söker jobb! Du får tips på hur du, genom några enkla knep, kan strukturera ditt jobbsökande för att bli mer effektiv.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2020-04-01

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-04-01

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Publicerad: 2020-03-31

  Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Har du redan koll på hur du skriver ett cv och personligt brev, men vill fånga arbetsgivarens intresse genom att sticka ut med ansökningshandlingarna? Vad ska jag skriva för att inte låta klyschig? Hur kan jag tänka kring layout? Det får du svar på i det här webbinariet!

 • Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Publicerad: 2020-03-31

  Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Är du varslad? Du vet väl att du inte ska skriva in dig som arbetslös på direkten. Skriv in dig först när varsel- och uppsägningstiden är slut och du inte längre får någon form av ersättning av arbetsgivaren.

 • Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Publicerad: 2020-03-31

  Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Går du ut gymnasiet i vår och saknar jobb eller annan sysselsättning efter det? Då är det viktigt att du skriver in dig hos oss. Men vänta med att göra det tills första dagen efter att din utbildningen är klar.

 • Anställningsintervjun

  Publicerad: 2020-03-31

  Anställningsintervjun

  Det finns en del att tänka på före, under och efter en anställningsintervju. Här får du bland annat tips på hur du kan förbereda dig och vilka intervjufrågor som brukar ställas under en intervju.%0A

 • Anställningsintervjun

  Publicerad: 2020-03-31

  Anställningsintervjun

  Det finns en del att tänka på före, under och efter en anställningsintervju. Du får bland annat tips på hur du kan förbereda dig och vilka intervjufrågor som brukar ställas under en intervju.

 • Tankar om tid och arbete med Bodil Jönsson

  Publicerad: 2020-03-30

  Tankar om tid och arbete med Bodil Jönsson

  Hör dagens gäst Bodil Jönsson som idag är pensionär, fysiker, tidigare professor i rehabiliteringsteknik vid Lunds Universitet och hedersdoktor vid Göteborgs universitet. Just nu är det kanske viktigare än vanligt att stanna upp och fundera på arbetets betydelse i livet. I tider när arbetsmarknaden är osäker behöver vi mer än någonsin en trygg rytm i livet. 

 • Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)

  Publicerad: 2020-03-27

  Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)

  Ska du börja på Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)? Eller har du nyligen börjat? I det här webbinariet får du reda på vad yrkes- och studieförberedande kurser är för någonting. Vi pratar om vad det innehåller, varför det är bra och på vilket sätt du kan ha nytta av det. Vi går också igenom annat som kan vara bra att veta!

 • Starta eget företag

  Publicerad: 2020-03-26

  Starta eget företag

  Funderar du på att starta eget företag? I det här webbinariet får du tips om hur du kan gå från att ha en affärsidé till att omvandla det till att starta ett företag. Var ska jag börja? Vad ska jag tänka på? Vilket stöd kan jag få från Arbetsförmedlingen? Detta pratar vi mer om i det här webbinariet!

 • Så kan du hålla igång jobbsökandet

  Publicerad: 2020-03-26

  Så kan du hålla igång jobbsökandet

  Arbetsmarknaden är i rörelse och förändras av coronakrisen. Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Omid Rahmanian ger några tips som hjälper dig att hålla igång ditt jobbsökande.

 • Tusentals gröna jobb kan hjälpa varslade

  Publicerad: 2020-03-26

  Tusentals gröna jobb kan hjälpa varslade

  Enligt Lantbrukarnas riksförbund, LRF, behöver tusentals personer rekryteras till de gröna näringarna. – Förhoppningen är att många av de som nu varslas kan växla över till lantbruks- och trädgårdsnäringarna, säger Jan Andersson projektledare för ”Mer mat fler jobb” som Arbetsförmedlingen genomför tillsammans med LRF.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2020-03-26

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Nu kan du skriva ut dig själv

  Publicerad: 2020-03-26

  Nu kan du skriva ut dig själv

  Är du inte arbetslös längre? Nu finns en ny digital tjänst som gör det enkelt att själv skriva ut sig.

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2020-03-25

  Skriv in dig – så får du koll!

  Har du blivit arbetslös, varslad eller uppsagd och funderar på om du behöver skriva in dig på Arbetsförmedlingen? Eller är du redan inskriven på Arbetsförmedlingen och vill få koll på vad som gäller! Genom det här webbinariet kommer du få koll på: Vad som gäller när du skriver in dig som arbetssökande, hur du kan ansöka om ersättning, vad gäller angående aktivitetsrapporteringen och hur Mina sidor ger koll och struktur. Du får tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när du blir kund hos Arbetsförmedlingen.

 • Personlig marknadsföring

  Publicerad: 2020-03-25

  Personlig marknadsföring

  Du får tips på hur du marknadsför dig själv på bästa sätt inför ett möte med arbetsgivare eller en person i ditt nätverk. Hur kan jag jobba aktivt med att förtydliga andras bild av mig, och hur berättar jag om vem jag är utan att det blir klyschigt?

 • Välj rätt intervjuform (webbinar för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-03-24

  Välj rätt intervjuform (webbinar för arbetsgivare)

  I det här webbinariet går vi igenom olika sätt att intervjua kandidater och pratar om för- och nackdelar med de olika sätten. Vi kommer bland annat att diskutera panelintervju, caseintervju och rekryteringsträff. I webbinariets chatt får du möjlighet att berätta om dina erfarenheter samt ställa dina frågor om olika intervjutyper. Webbinariet riktar sig till dig som vill ha en grundläggande genomgång av olika intervjuformer.

 • Så hittar du de dolda jobben

  Publicerad: 2020-03-24

  Så hittar du de dolda jobben

  Vad är ett dolt jobb? Och hur hittar jag dolda jobb om de nu är dolda? Alla lediga jobb blir inte en jobbannons, varken hos Arbetsförmedlingen eller i andra databaser. I dagens webbinar kommer du att få tips på hur du kan hitta de dolda jobben och därmed göra dem synliga!

 • Så skriver du ett personligt brev

  Publicerad: 2020-03-24

  Så skriver du ett personligt brev

  Hur personligt ska ett personligt brev vara? Hur fångar jag arbetsgivarens intresse? Hur kan jag visa arbetsgivaren vad jag kan bidra med? Det och mycket mer får du reda på i detta webbinar!