Tips, inspiration och nyheter för arbetsgivare

 • Publicerad: 2021-10-14

  Jernbro rekryterade Gabriela från arbetsmarknadsutbildning

  Efter att ha förlorat jobbet under pandemin gick Gabriela Ilavska en arbetsmarknadsutbildning inom svets. Efter hennes praktik hos företaget Jernbro erbjöd de henne en anställning. – För att säkra framtida kompetensförsörjning i branschen behöver vi attrahera både kvinnor och män, säger Antonio Matta, affärsområdeschef på företaget.

 • Publicerad: 2021-09-30

  Personlig rekryteringshjälp för arbetsgivare i gröna näringar och livsmedelsproduktion

  Under åtta onsdagar i höst anordnar Arbetsförmedlingen digitala informationsmöten. Där kan du som är arbetsgivare inom gröna näringar och livsmedelsproduktion få tips och råd inför din rekrytering.

 • Publicerad: 2021-09-30

  Arbetsförmedlingens stöd möjliggjorde anställning

  Emelie Ljungberg har nedsatt hörsel på båda öronen och är blind på höger öga. Detta har gjort resan mot ett arbete både lång och svår. Men med hjälp av stöd och hjälpmedel från Arbetsförmedlingen kunde hotell Statt i Katrineholm anställa Emelie som frukostvärdinna, en rekrytering de är mycket nöjda med.

 • Publicerad: 2021-09-15

  Återhämtning när restriktionerna försvinner

  Den 29 september försvinner restriktioner som har lamslagit delar av arbetsmarknaden. Lättnaderna bäddar för ökad konsumtion och fortsatt uppgång i ekonomin. Många branscher har anledning att hurra men även om det går framåt är det också svårt att veta exakt vad som väntar.

 • Publicerad: 2021-09-08

  Hitta ny personal på Matjobb 2022

  Söker du personal? Den 26 januari är det dags för Matjobb 2022 – Sveriges första digitala rekryteringsmässa för företag inom gröna näringar och livsmedelsproduktion.

 • Publicerad: 2021-09-01

  Robothandske och anpassad arbetsplats lösningen för Joakim

  Sjukgymnasten Agneta Levin är en av alla kunniga specialister på Arbetsförmedlingen som hjälper arbetsgivare att anpassa arbetsplatsen när de ska rekrytera någon med funktionsnedsättning. – En funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder utan snarare en tillgång, säger hon.

 • Publicerad: 2021-08-27

  Anpassningar och hjälpmedel öppnade för lyckad rekrytering

  På grund av sina funktionsnedsättningar har Lindha gått in i väggen flera gånger eftersom hon har haft jobb som inte passat hennes förutsättningar. Men med hjälp av Arbetsförmedlingens arbetshjälpmedel och anpassningar har hon snabbt kunnat gå från arbetsträning till en varaktig anställning.

 • Publicerad: 2021-08-18

  Så säkrar du bemanningen till hösten

  Hösten är högsäsong för rekryteringar och konkurrensen om arbetskraften är stor. Här tipsar Arbetsförmedlingens jobbexpert Ellinor Wassberg om hur du som arbetsgivare sticker ut från mängden och lyckas anställa er nästa medarbetare.

 • Publicerad: 2021-08-04

  Från Frankrike till Korpilombolo

  När Rémi Jomier från Frankrike blev av med jobbet valde han att starta ett nytt kapitel i livet genom att söka jobb utomlands. Med hjälp av Eures Arbetsförmedlingen fick han jobb i Sverige och bor nu i Korpilombolo med sin sambo.

 • Publicerad: 2021-07-19

  Så fick skogsentreprenören tag på nya skogsplanterare

  Förr anställde skogsentreprenören Roland Eklund skolungdomar till att plantera skog. Men för några år sedan fick Roland svårt att hitta arbetskraft då planteringssäsongen inte längre infaller med skolloven. Han tog kontakt med Arbetsförmedlingen och numera anställer han istället varje år ett tiotal nyanlända.

 • Publicerad: 2021-06-28

  Kontakter till leverantörer nära dig

  Arbetsförmedlingen arbetar tillsammans med fristående aktörer, så kallade leverantörer, över hela landet för att hjälpa arbetssökande att komma ut i arbete eller utbildning.

 • Publicerad: 2021-06-24

  Nu ljusnar det på arbetsmarknaden

  Allt fler arbetsgivare planerar att anställa det närmaste året och förväntar sig ökad efterfrågan på deras varor och tjänster. – Utsikterna på arbetsmarknaden ser ljusare ut, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2021-06-23

  "Våra poddar hjälper dig att rekrytera"

  När pandemin mildras vänder det nu för många branscher och plötsligt uppstår rekryteringsbehov. Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert och programledare Ellinor Wassberg tipsar om poddavsnitten som hjälper dig att rivstarta.

 • Publicerad: 2021-06-10

  Så gör du för att inte gå miste om 55 plussarna

  Ny statistik visar att 55 – 64-åringar är den grupp som ökat mest bland de långtidsarbetslösa. Tillhör du dem som, medvetet eller omedvetet, väljer bort denna grupp när du rekryterar? Här tipsar Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert Michaela Briland hur du kan göra för att inte gå miste om värdefull kompetens.

 • Publicerad: 2021-06-10

  Så fick de snabbt åtta nya medarbetare i het bransch

  Bristen på IT-kompetens var redan en utmaning. Sen kom coronakrisen på det och rekryteringsbehoven ökade ytterligare i branschen. För Wikinggruppen i Hudiksvall blev lösningen en rekryteringsutbildning i samarbete med Arbetsförmedlingen. – Nu har vi rekryterat åtta medarbetare och vi vill komma igång med en till rekryteringsutbildning för att klara behoven framåt, säger Erik Drakenberg, vd på företaget

 • Publicerad: 2021-06-02

  Arbetsgivarpodden: Hantera våld i nära relationer som arbetsgivare

  Hur stöttar man en medarbetare som utsätts för våld i hemmet? Vad kan du som arbetsgivare vara särskilt uppmärksam på? Är det inte för privat att fråga en medarbetare om våld? Det är några frågor som besvaras i senaste avsnittet av arbetsgivarpodden.

 • Publicerad: 2021-05-10

  Gröna näringar får stöd i rekrytering

  När pandemin slog till under våren 2020 var det många arbetsgivare inom de gröna näringarna som helt plötsligt stod utan arbetskraft. Efter en snabb omställning hittade Arbetsförmedlingen, tillsammans med LRF nya lösningar som hjälpte arbetsgivare i behov av personal snabbt.

 • Publicerad: 2021-05-04

  Så löser du snabbt din sommarbemanning

  Nu drar det verkligen ihop sig inför sommaren, har du hunnit säkra personalstyrkan än? Om inte är det dags att lägga i en högre växel! Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert Ellinor Wassberg tipsar här om hur du snabbt kan fixa bemanningen.

 • Publicerad: 2021-04-21

  Utlandsfödda agronomer redo för anställning

  I Sverige är det brist på erfarna agronomer, därför har Arbetsförmedlingen initierat ett projekt där utlandsfödda erbjuds en svensk påbyggnad av sin utbildning – ett så kallat snabbspår. I januari blev 25 stycken agronomer och hortonomer klara och i juni blir nästa grupp klar. Länsstyrelsen i Örebro var en av de som anställde från första omgången.

 • Publicerad: 2021-04-19

  Rekryteraren: "Sök kandidater är till stor hjälp"

  Helge Broen, consultant manager på Randstad, letar alltid efter de bästa kompetenserna. Arbetsförmedlingens tjänst Sök kandidater är ett viktigt verktyg i jakten på rätt kandidat. – Vi hittar många kandidater den vägen, säger han.