Pressmeddelande, 11 oktober 2022

Sverige och Norge letar IT-kompetens online

 Efterfrågan på IT-kompetens är fortsatt stor. För att hjälpa arbetsgivare att hitta nya medarbetare arrangerar Arbetsförmedlingen EURES tillsammans med EURES Norge en rekryteringsmässa online inom IT på onsdag 12 oktober. 

- Branschen bedömer att man behöver minst 25 000 nya medarbetare bara inom mjukvaru- och systemutveckling de närmsta åren och det kommer att bli svårt att hitta alla i Sverige. Vi på Arbetsförmedlingen ska matcha de som söker arbetskraft med rätt människor som söker jobb, och inom EURES kan vi hitta kandidater inom hela Europa, säger Mats Nilsson, EURES-rådgivare i Stockholm.

Ett tjugotal arbetsgivare står redo för att träffa kandidater online. De lediga tjänsterna är till exempel som programmerare, it-projektledare, systemutvecklare och testare. Det har hållits digitala rekryteringsmässor tidigare, och det här är första gången det arrangeras specifikt för IT-branschen.

- Det är ett unikt tillfälle att få kontakt med kandidater inom IT, och vi har redan över 500 sådana registrerade från hela Europa. EURES är ett europeiskt nätverk av arbetsförmedlingar som ska underlätta den fria rörligheten och det är spännande att kunna bidra till att minska de stora bristerna inom branschen, säger Mats Nilsson.

Mässan kommer hållas på EURES plattform European Online Job Days den 12 oktober klockan 15:00-18:00. Läs mer på https://europeanjobdays.eu/en/event/ict-specialists-norway-and-sweden

Kontakt

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se