Pressmeddelande, 15 februari 2023

Fullsatt när Bazaren arrangeras – ”Finns jobb att söka”

130 utställare finns på plats när Sverige största jobbmässa Bazaren, som Arbetsförmedlingen står som medarrangör till, arrangeras 16-17 februari. På Stockholm Waterfront förbereder man för att ta emot alla som vill söka jobb, utbilda sig eller starta eget.

Intresset för medverkan har varit stort och alla utställare som har varit intresserade har inte fått plats. Besökarna har alltså mycket att välja mellan.

- Det stora intresset vittnar om att arbetsmarknaden är fortsatt stark i flera branscher och att det verkligen finns jobb att söka. En fysisk jobbmässa är ett bra tillfälle för arbetsgivare och arbetstagare att mötas förutsättningslöst och kanske få upp ögonen för möjligheter som man inte annars hade fått, säger Arbetsförmedlingens projektsamordnare Anders Ljunggren.

Arbetsförmedlingen tar emot besökarna vid entrén där personal finns på plats för att peppa och hjälpa till med konkreta tips på hur man kommer vidare i sitt jobbsökande. Inne på mässan finns Arbetsförmedlingen sedan för att svara på frågor, ge råd om att starta eget och presentera arbetsmarknadsutbildningar.

Utställarna kommer från ett flertal branscher som bland annat försäljning, besöksnäring, kontor, transport, IT, teknik, logistik, skola och vård- och omsorg. De lediga jobben finns framför allt i Stockholm och på Gotland, och dessutom deltar drygt tjugo kommuner och arbetsgivare från norra Sverige.

Mässan arrangeras av Region Stockholm i samarbete med Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen Stockholm och Nyföretagarcentrum. Läs mer på mässans webbplats.

Kontakt

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se