Tipsa deltagare om unik utbildning

Publicerad: 2024-02-19

Nu startar en programmerarutbildning för arbetssökande med it-bakgrund. Det är en arbetsmarknadsutbildning i form av en uppdragsutbildning som ger 30 högskolepoäng och är utformad efter det behov arbetsgivare i norr har av programmerare.

Unik utbildning ger högskoleutbildning

Den 19 februari 2024 öppnar anmälan till en programmeringsutbildning som ger 30 högskolepoäng och innehåller både teoristudier på distans och arbetsplatsförlagt lärande i norra Sverige. Utbildningen genomförs av Luleå Tekniska Universitet och Lexicon på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Målgrupp är de med it-erfarenhet som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen

Målgruppen är arbetssökande med utbildning och/eller erfarenhet inom it/programmering och som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Utbildning i samarbete med arbetsgivare i norr

Utbildningen består av en kedja av insatser. Upplägget är unikt då det är en kombination av praktisk arbetsinriktad programmerarutbildning mot fullstack och en fördjupad teoretisk del som är högskolepoänggivande.

- Utbildningen är upplagd i samarbete med arbetsgivare och avslutas med arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är en högkvalitativ utbildning som ger högskolepoäng och stora möjligheter till jobb i norr efter utbildning, säger Marie Lindbäck, Arbetsförmedlingen.

Länk till anmälningssidan för programmerarutbildningen hittar du under Relaterad information. Längre ned på på den sidan finns också en film om utbildningen.

Fakta om utbildningen

Utbildningen är en kombination av arbetsmarknadsutbildning it-påbyggnad via Lexicon och uppdragsutbildning vid Luleå tekniska universitet, och genomförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Anmälan öppnar: 19 februari
Sista anmälningsdag: 10 mars
Utbildningsstart: 2 maj
Utbildningslängd: 45 veckor inklusive 4 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Antal platser: 30