Pressmeddelanden

Här finns alla nationella och regionala pressmeddelanden från
2017 och framåt.

Sök

 • Pressmeddelande, 05 november 2019

  Under en två-årsperiod har 938 arbetssökande, i huvudsak nyanlända, genomgått en fyrstegsmodell för att bli anställningsbara inom byggbranschen. Av dessa har hittills 301 utbildat sig eller blivit validerade, och 274 har fått anställning eller praktik.

 • Pressmeddelande, 01 november 2019

  Arbetsförmedlingen ska reformeras i grunden. Den 9 maj fick Arbetsförmedlingen i uppdrag av regeringen att analysera vissa förutsättningar inför reformeringen. Myndigheten har under den korta tiden analyserat de komplexa frågeställningarna. Idag har Arbetsförmedlingen lämnat sin återrapport till regeringen. 

 • Pressmeddelande, 14 oktober 2019

  Ungdomsarbetslösheten ökar för första gången sedan 2013. I slutet av september var 49 000 ungdomar i åldrarna 18-24 år inskrivna arbetslösa, vilket är 700 fler än för ett år sedan.

 • Pressmeddelande, 08 oktober 2019

  8 oktober gör Arbetsförmedlingen Snabbintervjuer fritt tillgängligt för alla arbetsgivare. Snabbintervjuer är ett IT-verktyg för videointervjuer på distans som myndigheten har utvecklat. - Fyra av tio småföretag har svårt att rekrytera personal. Verktyget gör att arbetsgivare kan bredda sin rekrytering och träffa fler kandidater live, säger Vendela Engblom, produktansvarig för Snabbintervjuer på Arbetsförmedlingen.

 • Pressmeddelande, 07 oktober 2019

  Om en vecka stänger ansökningsperioden till universitet och högskolor. Många som börjar studera kommer att ha goda chanser till jobb efter examen trots en avmattning i konjunkturen. Det gäller särskilt den som läser till ett yrke inom vård, teknik, data/it eller pedagogik.