Pressmeddelande, 21 mars 2017

Möjligheternas dag – inspiration för unga och arbetsgivare

Hur går tankarna hos arbetsgivarna när de rekryterar och hur tänker ungdomarna kring jobb och utbildning? Varför är vissa branscher mer intressanta än andra och hur ser de unga på arbetsmarknaden i framtiden?

Ungdomar på väg in på arbetsmarknaden är en nyckel för det lokala näringslivets tillväxt. På Möjligheternas dag ges arbetsgivare och unga en chans att träffas och diskutera arbetsmarknaden.

– Många ungdomar saknar erfarenhet från och kontakter med arbetslivet. Här ger vi båda parter en arena där de kan träffas under avslappnade former och knyta kontakter. Men också diskutera viktiga saker som jobb, utbildning, attityder, säger Line Johansson, arbetsförmedlare inom Ung framtid i Östersund.

Möjligheternas dag arrangeras av Arbetsförmedlingens projekt Ung framtid och syftar till att låta unga träffa morgondagens arbetsgivare och arbetsgivare att möta potentiella medarbetare, allt under lediga former.
Dagen innehåller inspirerande föredrag, paneldebatt och mingel där ungdomarna och arbetsgivarna kan ha en öppen dialog kring varandras utmaningar på arbetsmarknaden och få en förståelse för varandra.

Moderator för dagen är Jerry Engström.

Media är välkomna!

Dag: torsdag 23 mars
Tid: 13–16.30
Plats: OSD, Krondikesvägen 93, Östersund

Ur programmet
13.00 Inledning
13.15 Hemlig inspirerande föreläsare
14.15 Goda exempel
14.45 Fika med mingel
15.45 Paneldebatt
16.30 Tack för idag

Kontakt

För kommentarer och mer information:
Line Johansson, Ung framtid, Arbetsförmedlingen Östersund, 010-488 59 96
Linnea Hurtigh, Ung framtid, Arbetsförmedlingen Östersund, 010-488 43 29
Presskontakt:
Lotta Edman Ragnarsson, press- och informationsansvarig, 010-488 54 21