Pressmeddelande, 16 augusti 2022

Rekordmånga jobb på fjällmässan

17 augusti hålls årets digitala fjällmässa där arbetssökande får träffa 20 arbetsgivare online. De erbjuder 1 700 lediga jobb i fjällvärlden. Det är fjärde året i rad som Arbetsförmedlingen arrangerar fjällmässan digitalt.

– Intresset för fjällmässan brukar vara stort. Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta oavsett var de bor och att arbetsgivarna enklare kan rekrytera från hela landet, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten.

 

Omkring 1 700 lediga jobb erbjuds inför vintersäsongen, bland annat skidlärare, liftvärd, skiduthyrare, butikssäljare, gästvärd, receptionist, kock, serveringspersonal och diskare. Arbetsgivarna täcker in den svenska fjällvärlden från Riksgränsen i norr till Branäs i söder.

 

Fjällmässan sker i form av direktsändning på webben som startar klockan 10 den 17 augusti. Arbetsgivarna från den svenska fjällvärlden berättar om tjänsterna som erbjuds kommande vintersäsong och svarar på frågor från de arbetssökande i chatten.

 

– Digitala fjällmässan är ett bra sätt att synas i rätt kanal och få möjlighet att rekrytera personal. Det ger oss möjlighet att nå ut till fler, även om det inte blir lika personligt, och vi har hittat flertalet anställda via mässan varje år, säger Micke Eriksson, sportchef skidanläggningen Stöten i Sälen.

 

Efter sändningen kan arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av. Intervjuerna sker via livevideo. Det enda som krävs för att delta i mässan är en dator, mobil eller surfplatta.

 

Dag: onsdag 17 augusti

Tid: kl. 10

Plats: Webbinar - Fjällmässan

Mer information om mässan: Jobba i fjällen - Arbetsförmedlingen

Kontakt

Mer information och kommentarer:

Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten, 010-486 56 19

Charlotte Lindman, programledare webbinar och poddar, 010-488 18 69

Micke Eriksson, platschef Stöten, 070-253 37 48

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se