Pressmeddelande, 17 februari 2022

Fler än 2 000 jobb i norra Sverige och i nordiska grannländerna på rekryteringsmässa

Nu finns chansen att hitta jobb och samtidigt vidga vyerna. På Arbetsförmedlingen Eures rekryteringsmässa Crossing Nordic Borders den 24 februari finns över 2 000 lediga jobb i våra nordiska grannländer och i norra Sverige. Rekryteringsbehovet är brett med både tillsvidareanställningar och semestervikariat. Många jobb kräver enbart gymnasieutbildning. 

– En rekryteringsmässa online är ett smidigt sätt att låta arbetsgivare och arbetssökande träffas. Att norra Sverige har stora rekryteringsbehov är välkänt och det är en fantastisk chans att prova på hur det är att jobba och bo norröver om man inte testat det tidigare. Packa väskan och kom till midnattssolens land, uppmanar Kirsi Paloniemi Lundqvist, Eures-rådgivare, på Arbetsförmedlingen.

Crossing Nordic Borders är ett rekryteringsevent som genomförs online hela tisdagen den 24 februari. Arbetssökande har möjlighet att söka tjänster och chatta med arbetsgivare från Norrbotten samt Norge, Finland, Island och Danmark. Det finns också möjlighet till jobbintervjuer online. Intresserade ska anmäla sig i förväg, ladda upp sitt cv och söka tjänster.

Behovet av arbetskraft är stort inför sommaren och framtiden. Som extra stöd i jobbsökandet kan man chatta med arbetsförmedlare om hur det är att leva och arbeta i de olika länderna.

– Att jobba i något nordiskt grannland kan säkert locka många ungdomar eftersom pandemin gjort det svårt att prova på utlandsjobb de senaste två åren, säger Peter Karancsi, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen.

Exempel på några branscher där det finns lediga jobb:

  • Industri, gruva och tillverkning  
  • Vård och omsorg  
  • Transport och lager  
  • Hotell, restaurang och turism  
  • Kundtjänst 

Läs mer om mässan

Här kan man registrera sig till eventet och få mer information

https://www.europeanjobdays.eu/en/events/crossing-nordic-borders

Tid: Torsdag 24 februari kl 10-18

Exempel på arbetsgivare som deltar:

 

Läs mer om investeringarna i norr. Stark utveckling för jobb i norra Sverige

Kontakt

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se