Pressmeddelande, 10 februari 2021

Coronasäkrad mässa för jobb på Gotland - 1 000 lediga jobb

Ett tusen jobb ligger i potten när Gotlandsmässan öppnar sina digitala portar den 17 februari. Eftersom mässan är digital kan arbetssökande och arbetsgivare träffa varandra på coronasäkert avstånd.

Bland de lediga tjänsterna finns såväl sommarvikariat som året runt-tjänster. Kockar, hotellpersonal och sjukvårdspersonal finns bland de yrken som efterfrågas av de drygt tio arbetsgivarna som deltar tillsammans med Arbetsförmedlingen.

– Det är roligt att det är sådan bredd på mässan. Här hittar du jobb inom vitt skilda branscher som till exempel sjöfart, gröna näringar och industri, säger Sandra Larsson, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen Gotland.

Rekryteringsmässan arrangeras enligt Arbetsförmedlingens nya koncept Jobbchansen Online som ger företagare och kandidater möjlighet att träffas oavsett var i Sverige de befinner sig. Det var visat sig särskilt framgångsrikt under den rådande epidemin eftersom kandidater och arbetsgivare kan träffas för intervjuer utan att lämna hemmet.

– Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta, var de än befinner sig. Tidigare har den intresserade behövt resa till någon av de orter där vi haft en fysisk rekryteringsmässa. Nu räcker det att ha en internetuppkoppling, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten.

Jobbchansen Online är en av Arbetsförmedlingens digitala tjänster som används vid större rekryteringar för branscher eller enskilda företag. Den innehåller företagspresentationer och live-tv samt snabbintervjuer. Där kan arbetsgivare träffa arbetssökande på ett enkelt och säkert vis. Allt sker inom arbetsformedlingen.se. Konceptet fortsätter att utvecklas och Arbetsförmedlingen kan även erbjuda enskilda företag att arrangera liknande mässor i mindre format.

Mer information om mässan: Vill du jobba på Gotland?

Dag: onsdag 17 februari
Tid: kl. 9.00
Plats: Jobbchansen Online - Gotlandsmässan - Quickchannel

Kontakt

Mer information: Sandra Larsson, företagsrådgivare Arbetsförmedlingen Gotland, 010-488 93 32
Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten, 010-486 56 19
Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se