tre tjejer vid en dator
16 mars 2020

Nu startar podden Ny i Sverige – på sex språk

Podden Ny i Sverige ska hjälpa nyanlända att förstå och komma in på den svenska arbetsmarknaden. Avsnitten släpps på inte mindre än sex språk, lätt svenska, arabiska, engelska, persiska, somaliska och snart också på tigrinja.

Podden Ny i Sverige lanseras idag, den 16 mars, med två avsnitt och fler ska följa inom kort.

- Vi vill att det ska finnas ett relativt stort utbud från start, så att vi lockar besökarna att komma tillbaka för att lyssna på fler poddar, säger Mahmoud Nozhatzade på sektionen Poddar och Webbinarier.

Ämnena i podden kommer, grovt sett, att kunna räknas in i två kategorier: Inspirationsmaterial i form av goda exempel och framgångssagor, men också konkreta tips och råd om Arbetsförmedlingens tjänster och aktiviteter. Alla avsnitt kommer inte att släppas på alla de sex språken, det valet görs beroende på ämne och målgrupp.

Att göra en podd på flera olika språk hör inte till vanligheterna.

- SR sänder nyheter på lätt svenska och ett par andra poddar, som handlar om bland annat SFI, sänder på lätt svenska eller arabiska. Men vi är den första kanalen som sänder på flera olika språk inom ett så här brett område, säger Mahmoud Nozhatzade.

Poddarna publiceras inte med någon fast periodicitet utan biblioteket fylls på efterhand. Ambitionen är att det ska finnas ett nytt avsnitt varje vecka. Podden kommer att vara tillgänglig via bland annat arbetsförmedlingen.se, Poddbean och Spotify.

Relaterad information

Till podden