Arbetsförmedlingens webbinarier lockade över 335 000 tittare förra året.

5 februari 2020

Rekordmånga tittade på Arbetsförmedlingens webbinarier

Har du också upptäckt Arbetsförmedlingens webbinarier? Förra året tittade över 335 000, betydligt fler än året innan då antalet uppgick till cirka 200 000.
– Vi peppar, inspirerar och informerar. Vårt mål är att på ett enkelt och lättillgängligt sätt ge den information som behövs för att få ett jobb eller hitta en bra kandidat, säger Jasna Zupic, chef för sektionen poddar och webbinarier.

Så skriver du cv. Vanliga intervjufrågor. Stick ut med dina ansökningshandlingar. Varje vecka sänder Arbetsförmedlingen webbinarier på olika teman. Förutom vanlig och lätt svenska även på arabiska, persiska, tigrinja, somaliska, engelska samt teckenspråk.

Möjlighet ställa frågor

Totalt hölls 327 webbinarier under fjolåret. De som tittar på direktsändningen har möjlighet att ställa frågor som besvaras av arbetsförmedlare via en chatt. Många väljer även att ta del av webbinarierna efteråt via Arbetsförmedlingens webbplats.

En av de framgångsrika nyheterna 2019 var de så kallade webbinarie-eventen som drogs i gång i april ihop med universitet och andra lärosäten för att locka nyanlända deltagare till snabbspår.

– På det första webbinarie-eventet informerade vi om snabbspår för djursjukskötare. Samtliga som deltog har nu legitimation som djursjukskötare och har fått anställning på djurkliniker över hela Sverige. Vi har haft ungefär ett event i månaden. Alla var mycket lyckade och vi fortsätter på samma sätt under 2020, säger Jasna Zupic och tillägger att de även har webbinarie-event med arbetsgivare inom satsningarna Äntligen jobb och Jobbsprånget.

Framgångsrik jobbpodd

Arbetsförmedlingen har även två poddar, en jobbpodd och en podd för arbetsgivare. Jobbpodden startade 2016 och har hittills haft närmare 1,3 miljoner nedladdningar. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt med antingen externa gäster eller interna kollegor.

– Under 2019 var det den näst mest nedladdade myndighetspodden i världen, enligt poddtjänsten Podbean, berättar Jasna Zupic.

I februari lanseras en ny podd som heter ”Ny i Sverige” och kommer att vara på olika språk.

­ – Det blir inspiration på samma teman som i webbinarierna. Hur man söker jobb och vilka tjänster som Arbetsförmedlingen erbjuder bland annat.