5 december 2019

Maria Mindhammar ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen

Generaldirektör maria mindhammar

Maria Mindhammar utses till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Det meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) vid en presskonferens på torsdagen.

– Jag är stolt över att meddela att ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen blir Maria Mindhammar. Hon tillträder i dag med sex års förordnande. Arbetsförmedlingen har en mycket viktig roll att spela under de kommande åren, och jag är övertygad om att Maria Mindhammar med sin gedigna erfarenhet är mycket väl lämpad för detta viktiga och svåra uppdrag, säger Eva Nordmark.

Maria Mindhammar tillträder som generaldirektör omgående. Så här kommenterar hon utnämningen:

– Jag är oerhört stolt över att i dag ha blivit utnämnd till generaldirektör för en av Sveriges största och viktigaste myndigheter. Det är ett viktigt och utmanande uppdrag, men jag känner mig trygg i att vi tillsammans kommer att göra vårt allra främsta för att genomföra den arbetsmarknadspolitik som regeringen beslutar om.

Maria Mindhammar utsågs till överdirektör på Arbetsförmedlingen hösten 2017. Det var då en nyinrättad tjänst av regeringen. Hennes uppdrag var att stärka det interna arbetet på myndigheten i syfte att uppnå bättre resultat för Arbetsförmedlingen.

Maria Mindhammar har lång erfarenhet av statliga myndigheter och har haft höga chefstjänster på bland annat Skatteverket, Kronofogden och Skolverket.