"Otroligt bra kollegor och chefer, som hjälper mig att hela tiden utvecklas."

Annika Sundén, analysdirektör på Arbetsförmedlingen.

Juliana Brandt jobbar som produktkoordinator på huvudkontoret i Stockholm. Här berättar Juliana hur det är att arbeta på Arbetsförmedlingen.

Berätta vad du jobbar med!

– Jag jobbar med IT-stöd för digitalt samarbete och kommunikation. Jag jobbar med allt ifrån behovsanalyser och kravspecifikationer till införande av nya systemstöd, omvärldsbevakningar med mera. Så jag bidrar med att utveckla och effektivisera våra systemstöd, för att anställda på Arbetsförmedlingen ska kunna utföra sina arbetsuppgifter.

Juliana är relativt ny på arbetsmarknaden, och började sitt första jobb som managementkonsult i augusti 2019. Innan det studerade hon till civilingenjör inom design och produktutveckling.

– Jag sökte mig till Arbetsförmedlingen främst på grund av att rollen lät spännande – bred, med många olika arbetsuppgifter. Det passade mig bra då jag är taggad på att utvecklas och lära mig nya saker varje dag, berättar Juliana.

Friheten och variationen det bästa

– Det bästa med mitt jobb är variationen. Jag har olika roller i olika initiativ vilket verkligen är utvecklande. Jag har också otroligt bra kollegor och chefer, som hjälper mig att hela tiden utvecklas. Jag har mycket frihet på jobbet för att lösa problem, vilket är en fördel för mig eftersom jag är en kreativ och väldigt lösningsorienterad person. Jag känner mig ofta uppskattad på jobbet, vilket verkligen är viktigt för mig. Att få jobba på en av Sveriges största men också viktigaste myndighet och bidra till något positivt, det känns riktigt bra, tycker Juliana.

Variationen kan ju vara både det bästa och det sämsta med ett jobb.

– Ibland får man nya direktiv som kan göra att man får en totalvändning i ett arbete, som ibland kan påverka motivationen negativt. Men så tror jag att det är på alla jobb. Man får ta den utmaningen och vända det till något positivt istället: att för varje leverans jag gör, så lär jag mig något nytt, menar Juliana.

Tips till den som funderar på att söka jobb hos oss?

– Är du nyexaminerad och vill jobba i en stor organisation, så är Arbetsförmedlingen perfekt för dig. Här investerar man i sina anställda och det finns också otroligt många utvecklingsmöjligheter, avslutar Juliana.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Spana in vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Läs mer om Arbetsförmedlingen som arbetgivare och vad det innebär att arbeta hos oss.

Vi erbjuder