Business analyst

Amanda Lövgren Bilby, business analyst

film
/

1 minut 31 sekunder

”Jag har redan hunnit med två yrkesroller på ett år.”

Amanda Lövgren Bilby utbildade sig till business analyst och systemarkitekt på Yrkeshögskolan. När hon var klar med utbildningen sökte hon till Arbetsförmedlingens Pega-traineeprogram på sex månader. Direkt efter det, i november 2021, blev hon fast anställd på samma it-avdelning.

Jag utvecklas i båda mina yrkesroller

– Jag började som systemarkitekt i ett team som jobbar med utveckling och hantering av vår byggstensplattform Pega*. Efter ett tag fick jag chansen att även jobba som business analyst där vi fokuserar på verksamhetens behov och olika kravprocesser. Att få möjligheten att utvecklas i båda rollerna är perfekt för mig, säger Amanda.

Delaktig i digital transformation

Amandra tycker att det är spännande att delta i Arbetsförmedlingens digitala transformation. Att jobba i team med kollegor som har olika uppgifter och erfarenheter ser hon bara som en fördel. Hon framhåller även de regelbundna kontakterna med andra team som utvecklande inslag i arbetet.

– Vi är 16–17 personer med olika roller i vårt team och vi som är juniora lär oss jättemycket av de seniora. Jag har bara bra kollegor, säger hon.

Rekommenderar andra att söka sig hit

– Jag kan verkligen rekommendera andra att söka jobb här. Mest av de anledningarna jag redan har nämnt, som att det finns stora möjligheter att växa, utvecklas och testa nya roller. Friskvårdsbidraget gillar jag också. Jag hade inte heller räknat med att kontoret skulle vara så modernt och fint som det är. Jag trivs verkligen bra på jobbet, säger Amanda.

*Pega är en molntjänst baserad på Java, vilket gör det lättare att snabbt implementera ändringar i applikationer för att möta kundens behov.

Lediga it-jobb

Spana in vilka lediga it-jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga it-jobb på Arbetsförmedlingen