Använd våra digitala tjänster i kontakt med deltagare

På den här sidan tipsar vi dig som är leverantör av arbetsförmedlingstjänster om våra digitala självservicetjänster. Du kan ha stor nytta av att använda och kunna guida till tjänsterna i din kontakt med deltagare. Sidan kommer att uppdateras med fler tips.

Karriärvägledande självservicetjänster

Vi har idag fem självservicetjänster för karriärvägledning här på arbetsformedlingen.se. De ger stöd i att göra smarta yrkesval och hitta vägar till sin nya karriär.

Det är bra om du som möter och stöttar arbetssökande mot arbete och utbildning känner till självservicetjänsterna och vet hur de kan användas. Vi vill därför rekommendera en kort kurs som lär dig hur du kan guida arbetssökande till vår karriärvägledning. Den tar cirka 15 minuter att genomföra.

Tryck på knappen för att komma till kursen Guide till våra karriärvägledande självservicetjänster.

Alla våra tjänster och verktyg för karriärvägledning hittar du här:

Yrken och studier

Utbildning i digitala vardagskunskaper

I samarbete med Google Digitalakademin har vi tagit fram en serie kortare kurser i digitala vardagskunskaper och samlat det på en webbplats under namnet Digitala jag. Att bli tryggare med att använda digitala tjänster är nödvändigt när allt mer av samhällstjänster går över till att bli digitalt.

Tipsa deltagare om digitalajag.se om de har behov av att utveckla sina färdigheter i att använda digitala tjänster.

Under sommaren och hösten satsar vi extra på lärarledda onlineutbildningar. Kolla här för att hitta utbildningstillfällen och boka:

Digitala jag onlineutbildningar

Jobbsökaraktiviteter online – live eller när det passar

Arbetssökande kan hitta och boka in sig på webbinarier med olika jobbsökarteman. De som är med live, samtidigt som vi spelar in webbinariet, kan ställa frågor via en chatt. Det går även att titta på dem i efterhand. Vi har även poddar, som handlar om till exempel jobbsökande och utvecklingen på arbetsmarknaden. Några av våra webbinarier och poddar är på andra språk än svenska.