Tipsa arbetssökande om att ställa frågor om rusta och matcha

Publicerad: 2022-09-26

Rusta och matcha är tema både i veckans chattrum och i ett webbinarium som sänds den 6 oktober. Där kan arbetssökande få svar på sina frågor om Arbetsförmedlingens stöd med flest deltagare.

Antalet deltagare i rusta och matcha är i genomsnitt cirka 70 000 deltagare per månad. Det gör det till Arbetsförmedlingens största stöd. Det finns många frågor i ämnet, och nu kommer två tillfällen för arbetssökande att ställa frågor på temat.

Chattrummet 29 september 13.00

Veckans avsnitt av chattrummet ägnas helt åt rusta och matcha. Där får arbetssökande svar på sina frågor i direktsändning. Parallellt pågår en livechatt där arbetssökande kan föra fram synpunkter eller frågor som besvaras av medarbetare på personligt distansmöte. Expert i studion är Madeleine Nilsson, processtödjare inom rusta och matcha.

Chattrummet direktsänder ett nytt avsnitt varje torsdag med nya teman av de vanligaste frågorna som kommer till oss.

Webbinarium 6 oktober 10.00

Nästa vecka hålls ett webbinarium för de arbetssökande som deltar i rusta och matcha. Det innehåller en direktsänd chatt, och från och med 6 oktober är webbinariet också sökbart på play.

Webbinariet om rusta och matcha till arbetssökande ligger schemalagt en gång mer månad med efterföljande livechatt där medarbetare från PDM svarar.