Nationellt samarbete med Polisen

Publicerad: 2022-04-27

Arbetsförmedlingen och Polismyndigheten inledde förra året ett samarbete för att locka fler sökande till Polisens grundutbildning. Arbetsförmedlingen informerar kontinuerligt om utbildningen, och du som leverantör av rusta och matcha kan hjälpa till genom att informera och uppmuntra dina deltagare att söka.

Polismyndigheten behöver växa och bli cirka 26 000 poliser till 2024/2025. Det innebär att de behöver anta fler kandidater till polisutbildningen. Arbetsförmedlingen har sedan 1 maj 2021 ett nationellt samarbete med Polisen där vi bland annat informerar våra arbetssökande om polisutbildningen. Målet är att locka fler sökande.

– Sverige behöver fler poliser och första steget är att få fler att söka och bli antagna till polisutbildningen vilket är en utmaning. Arbetsförmedlingen informerar kontinuerligt om utbildningen och det kan även våra leverantörer hjälpa oss med att göra, säger Mattias Andersson, biträdande Verksamhetsområdeschef Arbetsgivare.

Ansökan till polisutbildningen är öppen året runt.

Under Relaterad information hittar du mer information om utbildningen och hur det är att arbeta som polis. Lär dig mer och uppmuntra gärna dina deltagare inom rusta och matcha som lämpar sig för utbildningen att söka!