21 oktober 2021

Webbinarium för kommuner om rusta och matcha

Tisdagen den 9 november klockan 09.00 arrangerar Arbetsförmedlingen ett webbinarium för kommuner för att informera om matchningstjänsten rusta och matcha.

Kommuner som viktiga samverkanspartners

Rusta och matcha är en central del av Arbetsförmedlingens pågående reformering. I arbetet med den arbetssökande som deltar i rusta och matcha är kommunen en viktig samverkanspartner för Arbetsförmedlingen tillsammans med leverantörer. Att utveckla en ny tjänst innebär nya sätt att arbeta för samtliga samverkansparter. Därför behöver vi ha en gemensam syn på vad rusta och matcha innebär, och hur vi på bästa sätt kan stötta den arbetssökande till målet att få ett arbete eller utbildning.

Goda exempel på lyckat samarbete

Under webbinariet kommer du som arbetar inom berörda kommunala verksamheter få mer information om tjänsten rusta och matcha och vad införandet av tjänsten innebär för kommunens samverkan mellan Arbetsförmedlingen och leverantörerna. Vi kommer också att informera om hur processen ser ut från beslut hos Arbetsförmedlingen till leverantörens ansvar, rollfördelningen mellan Arbetsförmedlingen och leverantören samt hur det påverkar operativ individsamverkan med kommunen. Vi kommer också lyfta goda exempel på lyckat samarbete samt besvara de frågor som kommit in från flera kommuner innan webbinariet.

Målgrupp

Webbinariet vänder sig till dig som arbetar inom en kommun.

Agenda

  • Inledning
  • Tjänsten rusta och matcha
  • Rusta och matcha i samverkan mellan Arbetsförmedlingen, kommunen och leverantören
  • Dialog om samverkan
  • Summering och avslut

Datum och tid

Tisdagen den 9 november klockan 9. Webbinariet pågår i cirka 40 minuter.

Anmälan

Anmäl dig här

Länken till sändningen får du via e-post dagen innan sändningen.

Webbinariet kommer att spelas in och läggas ut på arbetsförmedlingen.se för de som vill ta del av det i efterhand.

Rusta och matcha medfinansieras av
Europeiska unionen/Europeiska socialfonden