Webbinarium för leverantörer om ”Ökad upptäckt av våld”

Publicerad: 2021-10-12

Våld i en nära relation kan vara en dold orsak till arbetslöshet, och nu når Arbetsförmedlingens regeringsuppdrag ”Ökad upptäckt av våld” leverantörsmarknaden. I webbinariet som sänds den 27 oktober klockan 10.00 lanseras en ny webbkurs där leverantörer kan få lära sig på vilket sätt våld kan vara ett hinder för arbetssökande.

Stäng

Våld i nära relation

Den 27 oktober klockan 10.00 lanseras en ny webbkurs där leverantörer får lära sig på vilket sätt våld kan vara ett hinder för arbetssökande.

Att vara utsatt för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld kan medföra sämre hälsa, som i sin tur kan påverka arbetsförutsättningarna. Det kan vara svårt att studera eller lära sig nya arbetsuppgifter om man har drabbats av ett trauma. Det kan även finnas yrkesmässiga eller geografiska begräsningar på grund av en hotbild. Därför kan det behövas göras anpassningar för den arbetssökande.

- Att ha kunskap om våldets påverkan är viktigt för alla som har kontakt med arbetssökande. Därför har vi tagit fram utbildningsmaterialet som ett stöd till leverantörerna. Det kommer att finnas med som krav i flera kommande avtal med Arbetsförmedlingen, säger Åsa Frostfeldt, införandeledare på Arbetsförmedlingen.

Under webbinariet kommer även Fadila Sadki, verksamhetsutvecklare på Arbetsförmedlingen, berätta om innehållet i användarstödet om ”Ökad upptäckt av våld”, som tagits fram till leverantörer. Innehållet i webbkursen kommer att presenteras av Per Ringqvist från Amphi som har varit med och producerat utbildningen.

Vill du veta mer?

Gå in på webbinariet på Arbetsförmedlingens play-tjänst den 27 oktober klockan 10.