2 september 2021

Webbinarium om rusta och matcha den 21 september

Arbetsförmedlingen arrangerar tisdagen den 21 september ett webbinarium för fristående aktörer för att informera och besvara frågor om matchningstjänsten rusta och matcha.

Införande i tre etapper

Rusta och matcha är en central del av Arbetsförmedlingens pågående reformering och införs i hela landet under 2021. Införandet sker i tre etapper. Den första etappen lanserades i maj 2021. Etapp två införs den 29 september 2021. Planen för införandet hittar du nedan under Relaterad information.

Det innebär samtidigt att tjänsten stöd och matchning sägs upp innan i de aktuella kommunerna. Ett förfrågningsunderlag för etapp två har publicerats i Tendsign. Under webbinariet den 21 september får du mer information om tjänsten och vad införandet av rusta och matcha innebär. Det kommer också att vara fokus på de nya systemstöden Mina sidor leverantörer och Peppol.

Agenda

  • Rusta och matcha
  • Nya systemstöd (Peppol och Mina sidor leverantörer)
  • Etapp två, 29 september 2021
  • Samarbete och dialog framåt

Frågor och svar

Frågor och svar kring rusta och matcha hittar du nedan under Relaterad information. Har du fler frågor? Titta först gärna igenom inspelningen av det tidigare webbinariet som hölls i mars, som du också hittar nedan på samma plats. Har du fortfarande inte fått svar på din fråga är du välkommen att skicka in den till oss via formuläret nedan så ska vi försöka besvara den under webbinariet. Du kommer även att kunna ställa frågor via en chatt. De frågor och svar vi eventuellt inte hinner ta upp under sändningen publicerar vi i efterhand på sidan rusta och matcha.

Så här anmäler du dig

Anmäl dig genom att klicka på nedanstående länk och fyll i dina uppgifter. Länken till webbinariet får du via e-post den 20 september.

Vi ser fram emot ett givande möte och hoppas du har möjlighet att delta. Sändningen kommer att spelas in och distribueras så att du kan ta del av den i efterhand.

Anmälan till webbinariun om rusta och matcha.

  • Tisdagen den 21 september kl 09-10
  • Länken till sändningen får du via e-post dagen innan sändningen.
  • Har du en fråga? Ta del av redan publicerade frågor och svar eller titta på videon från förra webbinariet (se nedan) eller skicka oss ett mail:

rustaochmatcha-2021@arbetsformedlingen.se

Bakgrund

Rusta och matcha är en tjänst där Arbetsförmedlingen tillsammans med fristående aktörer hjälper arbetssökande att komma ut i arbete eller utbildning på så kort tid som möjligt. Samtidigt ökar långtidsarbetslösheten, vilket är allvarligt. Prognosen är att antalet långtidsarbetslösa kan vara över 200 000 innan året är slut. Det är ett stort problem, både för de individer som drabbas och för hela samhället. Arbetsförmedlingen lägger nu all kraft på att rikta resurser till denna grupp för att bryta och motverka långtidsarbetslösheten, och göra det tillsammans med er leverantörer för att stötta arbetssökande att hitta sin väg till jobb, utbildning eller att förbättra sina förutsättningar.