Bilden visar den nya ingången för leverantörer i sidfoten på arbetsförmedlingens startsida

Här hittar du den nya ingången för leverantörer på startsidan.

9 juni 2021

Leverantörsingång på arbetsförmedlingen.se flyttas

Knappen ”För leverantörer” som idag ligger högst upp på startsidan för arbetsförmedlingen.se tas bort den 14 juni. Ingången för leverantörer kommer istället att finnas i sidfoten, och via den utfällbara menyn.

Den stora knappen ”För leverantörer”, som idag är placerad högt upp på startsidan av arbetsförmedlingen.se, ska tas bort. Istället förtydligas den ingång för leverantörer som finns i sidfoten genom att den placeras som en av de större ingångarna på sidfotens högra sida. Det blir också en ingång för leverantörer i den utfällbara menyn (hamburgermenyn) högst upp till höger på sidan. Ambitionen är att få en bättre kundupplevelse.

– Anledningen till förändringen med leverantörsingången är att vi behöver renodla startsidans primära syfte, vilket är att guida och vägleda arbetssökande till att hitta till rätt innehåll och digitala tjänster, säger Louise Törnqvist, sektionschef för enheten Kund och marknad.

Användartester visar att leverantörsknappen både tar utrymme, särskilt i små mobiler skärmar, och skapar frågetecken för arbetssökande.

– Leverantörerna är självklart en mycket viktig målgrupp för oss, men vi är övertygade om att det med tydliga ingångar i både sidfot och menylista inte kommer att bli några problem för dem att hitta den information de behöver, avslutar Louise Törnqvist.