17 mars 2021

Webbinarium den 26 mars om Rusta och matcha

Arbetsförmedlingen arrangerar fredagen den 26 mars ett webbinarium för fristående aktörer för att informera och besvara frågor om införandet av matchningstjänsten Rusta och matcha.

Matchningstjänsten Rusta och matcha (KROM) ska införas i hela Sverige. Det är ett steg i reformeringen av Arbetsförmedlingen. Införandet sker i tre etapper med start i maj 2021. Det innebär också att Stöd och matchning (STOM) kommer att sägas upp i de aktuella kommunerna. Planen för införandet av Rusta och matcha i hela landet kommunicerades den 12 mars. Ett förfrågningsunderlag kommer att publiceras i Tendsign senare i mars. Under webbinariet den 26 mars får du mer information om tjänstens utformning och vad införandet av Rusta och matcha kommer att innebära.

Frågor och svar

Här hittar du ett antal frågor och svar kring införandet av Rusta och matcha. Har du fler frågor? Skicka in dem till oss via formuläret nedan så ska vi försöka besvara den under webbinariet där du även kommer att kunna ställa frågor via en chatt. De frågor och svar vi eventuellt inte hinner ta upp under sändningen publicerar vi i efterhand på arbetsförmedlingen.se, under fliken Leverantörer, sidan Rusta och matcha.

Så här anmäler du dig

Anmäl dig genom att klicka på nedanstående länk och fylla i dina uppgifter. Länken till webbinariet får du via e-post den 25 mars.

Vi ser fram emot ett givande möte och hoppas du har möjlighet att delta. Sändningen kommer att spelas in och distribueras så att du kan ta del av den i efterhand.

  • Fredag 26 mars kl 09:00-10:00.
  • Anmäl dig här. Länken till sändningen får du via e-post dagen innan sändningen.
  • Har du en fråga? Se rubriken Frågor och svar ovan. Du kan också skicka oss ett mejl: Rusta och matcha 2021.

Bakgrund

På regeringens uppdrag förbereder Arbetsförmedlingen för en reformerad myndighet. Detta i enlighet med den politiska överenskommelsen i januariavtalet 2019. I juli 2019 fick Arbetsförmedlingen ett tilläggsuppdrag i regleringsbrevet från regeringen, att tillsammans med fristående aktörer pröva och utveckla en ny matchningstjänst, Rusta och matcha, i syfte att dra lärdomar inför den kommande reformering. I regleringsbrevet för 2021 har Arbetsförmedlingen fått i uppdrag att utöka användningen av utvecklade matchningstjänster.