20 december 2019

Hearing om Kundval Rusta och matcha den 30 januari

Den 30 januari 2020 håller Arbetsförmedlingen en hearing för fristående aktörer om den nya matchningstjänsten, Kundval Rusta och matcha.

Inför förfrågningsunderlaget för Kundval Rusta och matcha som ska publiceras i januari gick Arbetsförmedlingen ut med en remiss i början av december. Syftet med den kommande hearingen är att ge svar på frågor om remissen och tjänstens utformning.

Begränsat antal platser

  • Torsdag 30 januari 2020. Begränsat antal platser i lokalen, först till kvarn gäller.
  • World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Alternativt via webbsändning.
  • Start: kl 10 frukost från kl 9 (mingla med våra sakkunniga).
  • Slut: senast kl. 12.
  • Inbjudan med länk till anmälan publiceras här i mitten av januari 2020.

Även som webbsändning

I samband med att vi lägger ut en länk för anmälan till hearingen så kommer det att finnas möjlighet att skicka in frågor till oss. Vi ser fram emot en givande dialog och hoppas att ni har möjlighet att medverka. Har du inte möjlighet att medverka på plats kommer hearingen att webbsändas. Vi organiserar ett tillfälle denna gång med ett liknande upplägg som de två hearings som vi genomförde i september.

På regeringens uppdrag förbereder Arbetsförmedlingen för en reformerad myndighet. Detta i enlighet med den politiska överenskommelsen i januariavtalet 2019. I juli 2019 fick Arbetsförmedlingen ett tilläggsuppdrag i regleringsbrevet från regeringen, att tillsammans med fristående aktörer pröva och utveckla en ny matchningstjänst (Kundval Rusta och matcha), i syfte att dra lärdomar inför reformeringen 2022.