Aktuellt

Nyheter för leverantörer, bland annat med anledning av coronaviruset.

 • Publicerad: 2021-07-16

  Frågor och svar inför växling till Rusta och match

  Här får du svar på frågor som kan tänkas uppstå inför växlingen till Rusta och matcha.

 • Publicerad: 2021-07-08

  Nytt fakturasystem för leverantörer införs i höst

  I samband med etapp 2 av införandet av rusta och matcha går Arbetsförmedlingen över till ett nytt betalsystem. Systembytet görs successivt och startar i september för de leverantörer som blir godkända i leveransområden för etapp 2, men kommer så småningom gälla alla.

 • Publicerad: 2021-07-05

  Uppsägningen av stöd och matchning och start av rusta och matcha etapp 2

  Tjänsten stöd och matchning sägs nu upp i ytterligare 101 kommuner (etapp 2). I de kommuner där stöd och matchning sägs upp sker uppsägningen av tjänsten fredagen den 24 september. Rusta och matcha startar sedan onsdagen den 29 september.

 • Publicerad: 2021-07-02

  Rusta och matcha: Nu kan leverantörer lämna in anbud till 101 nya kommuner

  Nu är förfrågningsunderlaget publicerat i Tendsign för rusta och matcha i 101 nya kommuner i 9 leveransområden. Välkommen att lämna in din ansökan om att bli leverantör.

 • Publicerad: 2021-07-02

  Referensuppdrag – så här gör du rätt

  För att bli leverantör av Rusta och matcha behöver du fylla i en ansökan som bland annat ska innehålla två olika referensuppdrag – ett rustande och ett matchande. Varje enskild ansökan bedöms sedan individuellt. Läs här om vad som krävs för att ha chans att bli godkänd.

 • Publicerad: 2021-06-24

  Nytt användarstöd till leverantörer om Ökad upptäckt av våld

  För att stötta leverantörer i att upptäcka våld i nära relationer har nu ett användarstöd tagits fram, som beskriver hur du som leverantör kan stödja en arbetssökande som har eller har haft erfarenhet av våld.

 • Publicerad: 2021-06-15

  Stöd och matchning - ratingbetygen är uppdaterade

  Den nya mätperioden innehåller deltagare som var anvisade till Stöd och matchning från och med juni 2019 till och med maj 2020. Till sidan för Stöd och matchning

 • Publicerad: 2021-06-14

  Förseningar i godkännande av leverantörer

  Det kommer in många ansökningar om att få vara leverantör för Rusta och matcha. Arbetsförmedlingen har just nu fullt upp med att hinna hantera ärenden i den takt som behövs. Förstärkning i form av nya rekryteringar är på plats, men det förekommer fortfarande förseningar när det gäller granskningarna.

 • Publicerad: 2021-06-09

  Leverantörsingång på arbetsförmedlingen.se flyttas

  Knappen ”För leverantörer” som idag ligger högst upp på startsidan för arbetsförmedlingen.se tas bort den 14 juni. Ingången för leverantörer kommer istället att finnas i sidfoten, och via den utfällbara menyn.

 • Publicerad: 2021-06-07

  Nya funktioner i videomöte

  Snart lanseras en ny version av videomöte med två efterlängtade funktioner. Det blir möjligt att skapa återkommande möten och den arbetssökande kan göra en självregistrering via Bank-id.