Aktuellt

Nyheter för leverantörer, bland annat med anledning av coronaviruset.

 • Publicerad: 2021-05-10

  Stort intresse för starten av Rusta och matcha i maj

  Den 18 maj införs Rusta och matcha i 53 kommuner, etapp 1 enligt planen för införande i hela landet . Intresset för att bli leverantör av tjänsten är stort och sedan förfrågningsunderlaget publicerades har vi fått in 30 nya ansökningar.

 • Publicerad: 2021-05-06

  Sommaruppehåll och sommarstängt för leverantörer

  Leverantörer har i många av våra arbetsmarknadsutbildningar eller annan utbildning möjlighet att göra uppehåll i verksamheten upp till två veckor under perioden juni till augusti.

 • Publicerad: 2021-05-06

  Namnändring för leverantörer i Rusta och matcha inom ESF-projektet

  Arbetsförmedlingen adderar prefixet ESF framför namnet för leverantörer som omfattas av ESF-projektet. Syftet är att särskilja de leveransområden som omfattas av ESF och de leverantörer som valt att leverera i ett ESF-område.

 • Publicerad: 2021-04-29

  Ny utgiftsprognos: Minskade anslag påverkar köp av tjänster och utbildningar

  Arbetsmarknaden ser något ljusare ut, men långtidsarbetslösheten fortsätter att stiga. Det visar Arbetsförmedlingens senaste utgiftsprognos. Samtidigt minskar myndighetens anslag som bland annat påverkar volymerna för matchningstjänster kommande år.

 • Publicerad: 2021-04-19

  Stöd och matchning sägs upp i 53 kommuner den 18 maj

  Tjänsten Stöd och matchning (STOM) sägs upp i 53 kommuner tisdagen den 18 maj. Uppsägningstiden är tre månader. Samtidigt är det nu klart att Rusta och matcha startar tisdagen den 18 maj.

 • Publicerad: 2021-04-16

  Ny lägesbeskrivning av Rusta och matcha

  Arbetsförmedlingen fortsätter arbetet med att införa och utveckla matchningstjänsten Rusta och matcha. Under året ska tjänsten införas i hela landet. Nu har Arbetsförmedlingen lämnat en ny lägesbeskrivning till regeringen.

 • Publicerad: 2021-04-12

  Svårt hitta arbetsmarknadsutbildningar och studiebesök

  För närvarande går det inte att hitta alla arbetsmarknadsutbildningar och studiebesök i vår tjänst ”Hitta arbetsmarknadsutbildning”. Vi beklagar detta och gör vad vi kan för att lösa problemet.

 • Publicerad: 2021-04-07

  Återrapport om mindre omfattande matchningstjänst

  Arbetsförmedlingen fick i regleringsbrevet för 2020 uppdraget att utreda frågan om en mindre matchningstjänst skulle kunna hjälpa arbetssökande som står nära arbetsmarknaden att få jobb. Svaret lämnades i en återrapport till arbetsmarknadsdepartementet fredagen den 12 mars.

 • Publicerad: 2021-04-01

  Tidsgränsen för leverans av externa arbetsmarknadstjänster på distans förlängs

  Arbetsförmedlingen har beslutat att förlänga tidsgränsen till den 31 december 2021 för leverans av externa arbetsmarknadstjänster på distans.

 • Publicerad: 2021-03-31

  Nära 600 deltagare på webbinariet om införandet av Rusta och matcha

  Nu kan du ta del av webbinariet den 26 mars när Arbetsförmedlingen bjöd in potentiella och befintliga leverantörer för att besvara frågor om planen för införandet av Rusta och matcha. Intresset var stort och det kom in cirka 200 frågor.