Hitta ett servicekontor

Arbetsförmedlingens samarbete med Statens servicecenter, SSC, är en viktig del av vår service till dig som arbetssökande och till dig som arbetsgivare. På våra servicekontor kan du få hjälp med enklare ärenden. Denna service erbjuds hittills på 103 servicekontor i landet.

Det här kan du få hjälp med på ett servicekontor

På ett servicekontor får du som arbetssökande hjälp med att

  • använda Arbetsförmedlingens tjänster på webben
  • skriva in dig på Arbetsförmedlingen
  • aktivitetsrapportera
  • använda datorer för att söka jobb och skriva ansökningshandlingar
  • fylla i, lämna in och hämta blanketter och intyg.

Du som är arbetsgivare kan få hjälp med att använda Arbetsförmedlingens digitala tjänster samt få allmän information.

Du behöver inte boka tid för att få hjälp på ett servicekontor.

Vad är ett servicekontor?

Statens servicecenter ansvarar för servicekontoren. På servicekontoren erbjuder Statens servicecenter stöd och vägledning i tjänster från Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Skatteverket.

Arbetsförmedlingens service finns hittills på cirka 100 servicekontor runt om i landet. Från och med år 2022 kommer Arbetsförmedlingens service att finnas på alla servicekontor i Sverige.

Helgdagar

Servicekontoren är stängda röda dagar och helgdagar samt julafton, nyårsafton, påskafton, kristi himmelfärd och midsommarafton. De har förkortade öppettider på trettondagsafton, valborgsmässoafton och dagen före Alla helgons dag.

Stanna hemma om du är sjuk

Statens servicecenter tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Har du minsta förkylningssymtom – stanna hemma och använd istället Arbetsförmedlingens webbplats och kontaktvägar. Tillsammans följer vi Folkhälsomyndighetens råd för att begränsa smittspridningen.