Använd våra webbinarium i ditt arbete!

Publicerad: 2023-06-14

Vi har satt ihop ett paket med inspelade webbinarium som framför allt riktar sig till långtidsarbetslösa. Använd gärna dem i arbetet med dina deltagare.

Inspelade webbinarium med fokus på långtidsarbetslöshet

På arbetsformedlingen.se finns många webbinarium med olika teman för arbetssökande. Här nedan tipsar vi om några nyttiga och relevanta webbinarium som vänder sig till långtidsarbetslösa (länkarna hittar du under Relaterad information). Använd dem i ditt arbete med dina deltagare.

Charlotte Lindman, programledare:
- Mitt tips är att använda webbinariet Städa ditt cv som inspiration tillsammans med dina deltagare. Använd checklistan som ligger med, den är toppen! Det bästa med webbinariet Sök jobb smartare tycker jag är att man reflekterar över sitt jobbsökande och får nya insikter – smart! Och kom ihåg att vi har många andra bra webbinarium som också lämpar sig för långtidsarbetslösa.

Sök jobb smartare

Ibland måste man hitta nya positiva vanor för att komma framåt i sitt jobbsökande. Med hjälp av enkel utvärderingsteknik lär du dig att få ut mer av dina tidigare jobbansökningar. Och ger dig själv förutsättningar för att lyckas.

  • Förstå dina egna styrkor
  • Skapa nya positiva vanor
  • Lär dig söka jobb smartare

Städa ditt cv

Behöver du en omstart i ditt jobbsökande? Är ditt cv uppdaterat och aktuellt? Matchar din ansökan de jobb du söker? I det här webbinariet får du tips, inspiration och ny energi i ditt jobbsökande.

Få en ny start i ditt jobbsökande

I det här webbinariet får du fem konkreta tips av jobbsökarexperten. Lär dig tänka i andra banor och få en nytändning i ditt jobbsökande. Gör testerna som kan hjälpa dig vidare. Bli medveten om dina kompetenser och få tips på jobb som hjälpt många att bryta sin arbetslöshet.

  • Tips på jobb som hjälpt många andra
  • Tester och guider som kan visa vägen
  • Hitta yrken där din kompetens behövs

Struktur i ditt jobbsökande

(Det här är en podd som producerades under pandemin men tipsen är fortfarande relevanta.)

Att skapa struktur i det kaos som många upplever i jobbsökande mitt i Coronakrisen kan kännas svårt. Möt Sveriges ende struktör David Stiernholm som kan allt om hur du kan skapa struktur för att underlätta ditt jobbsökande. För när inget är som vanligt kan just rutiner och struktur vara det som får oss att se framgångar och skapar tydliga delmål som vi kan checka av.

Fler tips på webbinarium framöver

Håll utkik efter fler tips på olika webbinarium, vi kommer att återkomma med paket med webbinarium som innehåller olika teman för olika grupper av arbetssökande.