Spännande utveckling i norra Sverige

Publicerad: 2023-04-21

Leverantörer är välkomna att delta i ett videomöte där Arbetsförmedlingens kansli för omvandling och matchning i norr berättar om hur vi genom samarbete kan hjälpa till att lösa kompetensförsörjningsbehovet i norr.

Just nu pågår den historiska satsningen på en fossilfri industri i norra Sverige, ett flertal etableringar och investeringar har redan påbörjats och kommer att pågå under många år framöver. För att klara av den fossilfria utvecklingen samt samhällsutvecklingen i regionen beräknar man en befolkningsökning på ca 100 000 personer i de två nordligaste länen fram till år 2035.

Samarbete för att lösa kompetensförsörjningsbehov i norr

Arbetsförmedlingen kansli för omvandling och matchning i norr har i uppdrag att i nära samarbete med arbetsgivare, kommuner och regioner, länsstyrelser med flera hitta nya arbetssätt för att lösa kompetensförsörjningsbehovet i Norrbottens och Västerbottens län.

- Vi ser att en geografisk rörlighet är en förutsättning för arbetskraftsförsörjning och tillväxt, säger Katarina Söderberg, Arbetsförmedlingens kansli för omvandling och matchning i norr.

Inspirera arbetssökande att ta del av möjligheter

Du som leverantör uppmanas att hjälpa till med att nå ut med information, och också inspirera fler att få ta del av vilka möjligheter som finns i norra Sverige de kommande åren.

- Vi vill gärna träffa de personer hos er som har ett lokalt eller regionalt ansvar för de upphandlade arbetsmarknadsutbildningar och tjänster som ert företag levererar, hälsar Katarina.

Ingen anmälan behövs. Samma informationsmöte erbjuds vid båda tidpunkterna:

Tisdag 25 april klockan 9-10: Anslut till videomöte

Torsdag 27 april klockan 14-15: Anslut till videomöte

Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er till Katarina Söderberg eller Victoria Drugge:

kom-norr@arbetsformedlingen.se

Välkomna!

Relaterad information

Jobba i norra Sverige