Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Arbetsmarknadsutbildning gav Rebecca jobb direkt

  Publicerad: 2021-01-15

  Arbetsmarknadsutbildning gav Rebecca jobb direkt

  När Rebecca Edwall var arbetslös fick hon tips av Arbetsförmedlingen att gå en arbetsmarknadsutbildning till besiktningstekniker. – Nej, var min första tanke, jag kan ju inget om bilar. Men sedan blev jag nyfiken och sökte och fick plats på utbildningen. Och den gav jobb direkt, säger hon.

 • Nu är det enklare att hitta rätt arbetsmarknadsutbildning

  Publicerad: 2021-01-07

  Nu är det enklare att hitta rätt arbetsmarknadsutbildning

  För dig som är intresserad arbetsmarknadsutbildningar finns nu uppdaterade menyer som gör det enklare att filtrera dina sökningar i aktivitetskalendern.

 • Utbildning centralt för vägen till jobb

  Publicerad: 2020-12-22

  Utbildning centralt för vägen till jobb

  Arbetslösheten kommer att vara hög även under de kommande två åren och jobben förändras. Det gör att utbildning blir en stor och en viktig pusselbit för att få ett jobb.

 • Snabb utbildning gav Ahmad och Yousef jobb som bagare

  Publicerad: 2020-12-17

  Snabb utbildning gav Ahmad och Yousef jobb som bagare

  Arbetsmarknaden är i stort behov av bagare och konditorer. Två personer som är helt nybakade i sina yrken är Yousef och Ahmad, som fick jobb tack vare en utbildning som Arbetsförmedlingen och Ica Maxi i Linköping knådat ihop.

 • Studievägar till byggbranschen

  Publicerad: 2020-12-15

  Studievägar till byggbranschen

  Är du intresserad av att arbeta i byggbranschen och vill veta mer om vad som krävs för att göra det? Under webbinariet kommer du att få reda på vad innebär och vilken utbildning som behövs för olika yrken i branschen. Webbinariet gästas av experter från byggbranschen och Arbetsförmedlingen.

 • Robert och Jessica ställde om till yrken inom industrin

  Publicerad: 2020-12-14

  Robert och Jessica ställde om till yrken inom industrin

  För Jessica Hellstén var det tryggheten att arbeta i en stabil bransch som lockade. För Robert Karamani var det möjligheten av att få arbeta med händerna. Båda har de gått rekryteringsutbildningar hos Lernia i Arbetsförmedlingens regi.

 • Solaiman fann jobb köksvägen

  Publicerad: 2020-12-03

  Solaiman fann jobb köksvägen

  Att fly krig och komma till ett nytt land är inte lätt. Att få in en fot på arbetsmarknaden under en pågående kris med bristande utbildning och språkkunskaper är också en rejäl utmaning. Ändå blev 2020 året då det lossnade för Solaiman, 52 år.

 • Byt karriär genom utbildning

  Publicerad: 2020-12-03

  Byt karriär genom utbildning

  Pandemin har slagit hårt mot serviceyrken och unga är bland de värst drabbade. Hur ser det ut för jobb inom hotell, restaurang och handel framöver? Och hur kan du som nyligen förlorat jobbet ställa om? Arbetsförmedlingens experter tipsar.

 • Hitta jobb efter gymnasiet – utbilda dig genom krisen

  Publicerad: 2020-12-03

  Hitta jobb efter gymnasiet – utbilda dig genom krisen

  Var redo när arbetsmarknaden vänder. Arbetsförmedlaren Jonas Rosengren ger sina bästa tips om utbildning till dig som tog studenten under pandemin.

 • Etableringskursen på folkhögskola

  Publicerad: 2020-12-03

  Etableringskursen på folkhögskola

  Webbinariet riktar sig till dig som ska gå en Etableringskurs på en folkhögskola. Du kanske vill börja studera men vill veta lite mer om kursen och om hur det kan se ut. I det här avsnitten får du följa med en klass som går etableringskursen. Du får ta del av de aktiviteter de har på dagarna, om hur ett schema kan se ut och även lyssna på vad deltagarna och lärare har att berätta för dig om att lära sig det svenska språket för första gången.

 • Arbetsmarknadsutbildning gör skillnad

  Publicerad: 2020-11-30

  Arbetsmarknadsutbildning gör skillnad

  Kan en arbetsmarknadsutbildning göra skillnad? Ja, både för dig och din blivande arbetsgivare. En arbetsmarknadsutbildning ger dig goda chanser till jobb och många arbetsgivare hittar just de medarbetarna de behöver. Om du går en arbetsmarknadsutbildning kan alla bli vinnare.

 • Om Utbildning Nord

  Publicerad: 2020-11-26

  Om Utbildning Nord

  Är du nyfiken på vad Utbildning Nord är? Det här webbinariet vänder sig till dig som under en period vill flytta till Övertorneå och Hedenäset i Norrbotten för att utbilda dig. Oavsett om du vill byta yrke inom din nuvarande bransch eller om du vill upptäcka en helt ny bransch så har Utbildning Nord utbildningar som kan vara intressanta för dig.%0A %0AUtbildning Nord erbjuder utbildningar inom flera olika branscher, bland annat inom IT, industri och vård och omsorg.

 • Läge att studera? Välj en inriktning som leder till jobb!

  Publicerad: 2020-11-23

  Läge att studera? Välj en inriktning som leder till jobb!

  Har du nyligen blivit arbetslös och behöver byta yrkesbana? Nu är rätt tid att börja studera, och det finns utbildningar som passar alla – oavsett ålder, läshuvud eller livssituation. – Den korta tiden du lägger på studier nu kommer du gynnas av under resten av din karriär, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

 • Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Publicerad: 2020-11-18

  Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Den 3 till 4 december hålls nästa upplaga av Bazaren, Sveriges största mässa för jobb, utbildning och starta eget. För första gången kommer mässan bli helt digital. Det enda som behövs för att delta är en internetuppkoppling och en dator eller mobil.

 • Ny kategori på Play – Utbildningar

  Publicerad: 2020-11-18

  Ny kategori på Play – Utbildningar

  Nu finns den nya kategorin ”Utbildning” i vår Play-tjänst där vi har samlat alla våra webbinarier som rör arbetsmarknadsutbildningar och studier i stort.

 • Så tar du dig tillbaka till gymnasiet

  Publicerad: 2020-11-11

  Så tar du dig tillbaka till gymnasiet

  Att plugga på gymnasiet kan vara tufft för den som hellre vill ut i arbetslivet. Men som arbetsmarknaden ser ut i dag är det dessvärre svårt för den utan gymnasieutbildning att få ett jobb. Så för dig som aldrig påbörjade en gymnasieutbildning eller för dig som hoppade av, här här några snabba tips och råd från Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert, Elinor Wassberg, om hur du tar dig upp i sadeln igen.

 • Så väljer du rätt utbildningsväg och jobb för framtiden

  Publicerad: 2020-11-06

  Så väljer du rätt utbildningsväg och jobb för framtiden

  Är du i början av ditt yrkesliv eller ung och har förlorat jobbet? – Fundera över om din utbildning räcker eller om du behöver utbilda dig vidare, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar i filmen nedan. Här listar vi tips som hjälper dig att göra smarta val för framtiden och länkar som ger dig stöd i ditt jobbsökande.

 • Arbetsmarknadsutbildning – Upplägg och innehåll

  Publicerad: 2020-11-02

  Arbetsmarknadsutbildning – Upplägg och innehåll

  Vad kan du förvänta dig av upplägget och innehållet när du går en Arbetsmarknadsutbildning? I det här avsnittet reder vi ut hur det går till när du börjar en arbetsmarknadsutbildningen och vad som händer under utbildningen.

 • Vad är en Arbetsmarknadsutbildning?

  Publicerad: 2020-11-02

  Vad är en Arbetsmarknadsutbildning?

  Vill du veta vad är en Arbetsmarknadsutbildning är? Vem som får gå utbildningen och vad får man för ersättning? I det här avsnittet reder vi ut svaren på allmänna frågor om Arbetsmarknadsutbildningar.

 • Arbetsmarknadsutbildning – Intresseanmälan

  Publicerad: 2020-11-02

  Arbetsmarknadsutbildning – Intresseanmälan

  Har du bestämt dig för att gå en Arbetsmarknadsutbildning? I det här avsnittet får du reda på vad som är det nästa steget för dig och hur du kontaktar Arbetsförmedlingen.