Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Publicerad: 2020-11-23

  Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Har du nyligen blivit av med jobbet, mår dåligt över det – och har ingen aning om hur du ska komma vidare? Det är helt normala känslor, och det finns flera saker du kan göra för att underlätta vägen tillbaka till ett jobb. – Att kunna möta de här negativa känslorna och bemästra dem är också en erfarenhet, säger Betti Lukic, psykolog på Arbetsförmedlingen.

 • Om Stöd och matchning

  Publicerad: 2020-11-19

  Om Stöd och matchning

  Söker du jobb eller funderar på studier men behöver hjälp? Då är Stöd och matchning en tjänst för dig! Detta webbinar handlar om tjänsten Stöd och matchning som Arbetsförmedlingen erbjuder dig som behöver stöd i ditt arbetssökande. Vi gästas av två experter från Arbetsförmedlingen som kommer förklara innehållet i tjänsten och målsättningen. Vi kommer även försöka besvara många av dina frågor under webbinariet.

 • Karriärvägledning, del 2

  Publicerad: 2020-11-18

  Karriärvägledning, del 2

  Arbetsmarknaden idag är väldigt bred och det uppstår ständigt nya yrken. Många byter yrkesbana en eller flera gånger i livet och det kan vara svårt att veta vilket val som är bäst. I den här webbinarieserien, bestående av tre delar, lär du dig hur du kan vägleda dig själv till ett nytt yrke eller utbildning. Här i del två pratar vi om arbetsmarknaden och du reda på om var jobben finns just nu och på sikt. Du blir också guidad till smarta vägar som du själv kan leta upp värdefull information om var jobben finns och hur olika vägar till jobb kan se ut. Du kan delta på detta webbinar även om du inte har sett föregående avsnitt.

 • Högskolevalet - utbilda dig ur krisen

  Publicerad: 2020-09-28

  Högskolevalet - utbilda dig ur krisen

  Pandemin har påverkat arbetsmarknaden rejält och fokus är nu på att utbilda sig ur krisen. Är du en av alla som funderar på att gå en utbildning på högskolan? Sofia Ericson från UHR gästar jobbpodden för att besvara de vanligaste frågorna som ställs inför högskolestudier? Regeringen har tagit beslut om viktiga och stora budgetsatsningar inom utbildning. Människor ska få goda möjligheter att vidareutbilda sig eller att utbilda sig för att byta bransch så att de är bättre rustade för att kunna hoppa på ett arbete när konjunkturen vänder. Budgetsatsningen gäller ju bland annat studier på universitet, högskola och yrkeshögskola.

 • ما هو دعم بدء الدراسة ال Studiestartsstöd؟

  Publicerad: 2020-09-22

  ما هو دعم بدء الدراسة ال Studiestartsstöd؟

  ل أصبحت عاطلا عن العمل حديثا او هل انت عاطل عن العمل لفترة طويلة؟ هل انت بحاجة لأكمال دراستك الثانوية في سبيل الحصول على عمل. قامت الحكومة السويدية مؤخرا بإعطاء فرصة للمسجلين في مكتب العمل للاستفادة من دعم بدء الدراسة للحصول على دراسة مهنية تعادل الشهادة الثانوية و ذلك من خلال ال Komvux و الFolkhögskola المختصين بدراسة البالغين.%0Aان كنت تود معرفة المزيد عن دعم بدء الدراسة والذي يوجه للأشخاص الذين يودون الحصول على دراسة تمكنهم من مزاولة مهنة جديدة فعليك بمتابعة رؤى أيوب الموظفة في مكتب العمل لمعرفة المزيد عن الدعم وكيفية التقديم في هذا الفيلم.%0A%0A

 • Boka personlig karriärvägledning via webben

  Publicerad: 2020-09-22

  Boka personlig karriärvägledning via webben

  Har du svårt att komma på vilken utbildning eller vilket yrke du skulle passa för? Efter ett ovälkommet uppehåll på grund av corona återöppnar vi nu bokningen av webbmöte på arbetsformedlingen.se för kvalificerad studie- och yrkesvägledning på distans. Studie- och yrkesvägledaren Annelie Jorsell kan berätta mer.

 • Så hittar du utbildning direkt

  Publicerad: 2020-08-27

  Så hittar du utbildning direkt

  Utbildning är vägen genom krisen menar många. Därför har vi tagit fram en lista på olika utbildningsvägar du kan agera på direkt så att du snabbt kommer igång med att rusta dig för framtiden.

 • Sjuksköterska – det mest efterfrågade yrket

  Publicerad: 2020-08-17

  Sjuksköterska – det mest efterfrågade yrket

  Funderar du på att bli sjuksköterska så ska du lyssna extra noga. I det här avsnittet får du en inblick i hur det är att jobba som sjuksköterska. Jessica Olofsson jobbar på Karolinska sjukhuset och har 30 års erfarenhet av att jobba som sjuksköterska. Hon berättar hur en dag kan se ut på en vårdavdelning, hur det är att jobba med svårt sjuka Covid 19 patienter och mötet med en patient som vaknar upp ur sin behandling. Som sjuksköterska har man också otroligt många karriärmöjligheter och sjuksköterskeyrket är det mest efterfrågade yrket just nu i hela Sverige.

 • Ny i Sverige-podden - jobbsökartips på ditt språk

  Publicerad: 2020-03-13

  Ny i Sverige-podden - jobbsökartips på ditt språk

  Har du kommit till Sverige från ett annat land? Lyssna på Arbetsförmedlingens nya podd: Ny i Sverige-podden! Här kan du få du tips på flera olika språk om hur det funkar med jobb och utbildning i Sverige.

 • Tareks resa från kriget i Syrien till Sverige

  Publicerad: 2020-02-03

  Tareks resa från kriget i Syrien till Sverige

  I dagens avsnitt av Jobbpodden får du får höra en gripande historia med Tarek Alrefai. Han berättar om sin riskfyllda flykt från kriget i Syrien till Sverige. Även om sin familjs långa väntan i ett främmande land innan de kunde återförenas. Han berättar om hur han steg för steg lärde sig svenska och hur en tidningsartikel hjälpte honom till ett jobb på Lantmäteriet.

 • Drömmen om drömjobbet

  Publicerad: 2019-11-04

  Drömmen om drömjobbet

  Alla jobb är inte drömjobbet och frågan är hur jag då kan motivera mig att söka dem? Nina Kjellmark från Arbetsförmedlingen ger tips kring detta och också om hur du faktiskt kan få ditt drömjobb.

 • Snabbast svar på arbetsförmedlingen.se

  Publicerad: 2019-10-23

  Snabbast svar på arbetsförmedlingen.se

  Arbetsförmedlingen är mitt inne i ett stort omställningsarbete som påverkar verksamheten. En konsekvens är att det tar längre tid att komma fram när du ringer för att ställa frågor och få hjälp. – De allra flesta svar kan du få på vår webbplats, säger John Tetteris, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen.

 • Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Publicerad: 2018-06-20

  Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Behöver du ett körkort för att få jobb? Nu kan man söka ett körkortslån hos CSN för att gå en körkortsutbildning. Möjligheten gäller vissa arbetssökande som varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen en längre tid.