Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Publicerad: 2020-11-23

  Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Har du nyligen blivit av med jobbet, mår dåligt över det – och har ingen aning om hur du ska komma vidare? Det är helt normala känslor, och det finns flera saker du kan göra för att underlätta vägen tillbaka till ett jobb. – Att kunna möta de här negativa känslorna och bemästra dem är också en erfarenhet, säger Betti Lukic, psykolog på Arbetsförmedlingen.

 • Lyft fram din kompetens på intervjun – tipsen du inte får missa!

  Publicerad: 2020-11-23

  Lyft fram din kompetens på intervjun – tipsen du inte får missa!

  För att lyckas på en anställningsintervju behöver du visa arbetsgivaren eller rekryteraren dina styrkor och din kompetens. Genom att vara förberedd på rätt sätt till intervjun får du ett stort försprång och kan bli den som får jobbet! Det blir vanligare att arbetsgivare använder sig av kompetensbaserad intervju. Kompetensbaserad intervju innebär att du ska lyfta fram dina kompetenser och berätta om hur du jobbar och löser en situation utifrån dina kunskaper. Vi gästas av Båb Bengtsson som berättar hur du lyckas med det. Han jobbar med employer branding på Karolinska universitetssjukhuset och när han rekryterar lyssnar han in vilket engagemang en kandidat har och hur öppen personen är för att lära sig nya saker. De flesta företag lever i en föränderlig värld och då gäller det att hitta personal som vill hänga med på den resan, berättar Båb. Lyssna på hela avsnittet för fler tips.

 • Om Stöd och matchning

  Publicerad: 2020-11-19

  Om Stöd och matchning

  Söker du jobb eller funderar på studier men behöver hjälp? Då är Stöd och matchning en tjänst för dig! Detta webbinar handlar om tjänsten Stöd och matchning som Arbetsförmedlingen erbjuder dig som behöver stöd i ditt arbetssökande. Vi gästas av två experter från Arbetsförmedlingen som kommer förklara innehållet i tjänsten och målsättningen. Vi kommer även försöka besvara många av dina frågor under webbinariet.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2020-11-18

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Publicerad: 2020-11-18

  Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Den 3 till 4 december hålls nästa upplaga av Bazaren, Sveriges största mässa för jobb, utbildning och starta eget. För första gången kommer mässan bli helt digital. Det enda som behövs för att delta är en internetuppkoppling och en dator eller mobil.

 • Personlig marknadsföring

  Publicerad: 2020-11-17

  Personlig marknadsföring

  Hur kan jag förtydliga andras bild av mig, och hur berättar jag om vem jag är utan att det blir klyschigt? I det här webbinariet får du tips på hur du kan marknadsföra dig själv för att göra ett riktigt bra intryck när du är i kontakt med en arbetsgivare eller någon annan som kan hjälpa dig vidare till ett nytt jobb.

 • Så hittar du de dolda jobben just nu!

  Publicerad: 2020-11-17

  Så hittar du de dolda jobben just nu!

  När arbetsmarknaden svajar försvinner en del jobb, men det skapas även nya! Dessa finns dock inte alltid bland annonserna. Så hur kan du hitta de dolda lediga jobben? I detta webbinar kommer du att få tips på var du kan hitta både dolda och synliga jobb.

 • Bevaka lediga jobb i Platsbanken

  Publicerad: 2020-11-16

  Bevaka lediga jobb i Platsbanken

  Nu kan du skapa bevakningar på jobb som du är intresserad av och få ett mejl när det publiceras annonser som matchar det du söker.

 • Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Publicerad: 2020-11-12

  Förstärkt stöd i ditt jobbsökande

  Har du varit inskriven på Arbetsförmedlingen ett tag och behöver hjälp med att förbättra dina förutsättningar för att komma närmare ett arbete? I detta webbinar får du information om vilka stöd och aktiviteter som finns på Arbetsförmedlingen och som eventuellt kan vara aktuella för dig nu. Du kommer även att få information om de villkor som du behöver uppfylla för att kunna ta del av dessa stöd och aktiviteter.

 • Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  Publicerad: 2020-11-11

  Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  När arbetsmarknaden och samhället svajar så är det viktigare än någonsin att skapa rutiner och strukturer som kan bli trygga hållpunkter i vardagen. I det här webbinariet får du gyllene tips på enkla knep som dessutom gör dig mer effektiv i ditt jobbsökande.

 • Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Publicerad: 2020-11-10

  Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Har du redan koll på hur du skriver ett cv och personligt brev, men vill fånga arbetsgivarens intresse genom att sticka ut med ansökningshandlingarna? Vad ska jag skriva för att inte låta klyschig? Hur kan jag tänka kring layout? Det får du svar på i det här webbinariet!

 • Från Afghanistan till ett jobb i Sverige

  Publicerad: 2020-11-09

  Från Afghanistan till ett jobb i Sverige

  När Kahwar Ahmadi flydde krigets Afghanistan hade hon inte gått en enda dag i skola, men efter bara två år i Sverige har hon fått jobb. Nyckeln var Etableringslyftet, ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och tre kommuner i Stockholmsområdet.

 • Eventbranschen tvärdog med pandemin - så här gjorde Victoria!

  Publicerad: 2020-11-09

  Eventbranschen tvärdog med pandemin - så här gjorde Victoria!

  Restriktioner av att inte kunna gå på konserter eller mässor och träffas i stora grupper gjorde att eventbranschen tvärdog.  Pandemins framfart gjorde att många jobb försvann inte minst för unga personer.  Vilka känslor väcks när jobbet bokstavligen raseras från en dag till en annan. Och hur hitta man en väg tillbaka. Viktoria Pagel som gästar jobbpodden i det här avsnitt berättar om sin resa från att förlora jobbet till att växla om till en ny bransch inom E-handel. Hon berättar också om hur viktigt det är att inte begränsa sig och om att våga prova nya vägar.

 • Så väljer du rätt utbildningsväg och jobb för framtiden

  Publicerad: 2020-11-06

  Så väljer du rätt utbildningsväg och jobb för framtiden

  Är du i början av ditt yrkesliv eller ung och har förlorat jobbet? – Fundera över om din utbildning räcker eller om du behöver utbilda dig vidare, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar i filmen nedan. Här listar vi tips som hjälper dig att göra smarta val för framtiden och länkar som ger dig stöd i ditt jobbsökande.

 • Nail the job interview - A webinar in English

  Publicerad: 2020-11-05

  Nail the job interview - A webinar in English

  How should you prepare for a job interview in Sweden? What kind of questions can you expect the recruiter to ask you? How do you show the recruiter that you are the right person for the job? In this webinar we will discuss how you can prepare before going to a job interview, what to think about during the interview and what you can do after the interview is over.

 • Så hittar du de dolda jobben

  Publicerad: 2020-11-05

  Så hittar du de dolda jobben

  Många av de lediga jobben annonseras inte ut utan tillsätts via kontakter och sociala medier. Men tappa inte modet för det utan se i stället möjligheterna som det kan innebära för dig. Här är sju tips som kommer göra dig riktigt skicklig på att hitta de dolda jobben.

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2020-11-05

  Skriv in dig – så får du koll!

  Att anmäla sig till arbetsförmedlingen och skriva in sig är första steget när man blir arbetslös. Men vad händer sen, efter att man skrivit in sig? I webbinariet ”Skriv in dig – så får du koll” får du veta vad som gäller när man blir arbetslös – och vilken hjälp man kan få från Arbetsförmedlingen. Du som skrivit in dig får veta hur du kan ansöka om ersättning, hur aktivitetsrapporteringen och Mina sidor funkar. Du får också tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när man blir arbetslös.

 • Karriärvägledning, del 1

  Publicerad: 2020-11-04

  Karriärvägledning, del 1

  Arbetsmarknaden idag är väldigt bred och det uppstår ständigt nya yrken. Många byter yrkesbana en eller flera gånger i livet och det kan vara svårt att veta vilket val som är bäst. I den här webbinarieserien, bestående av tre delar, lär du dig hur du kan vägleda dig själv till ett nytt yrke eller utbildning. I den här första delen får du verktyg att ta första steget i processen att vägleda dig själv. Vi börjar med det viktigaste, nämligen du! Vem är du? Vi går igenom bra verktyg du kan använda när du vill ta reda på mer om dig själv och svara på frågorna: Vem är jag? Vad kan jag? Vad vill jag? Vi går igenom vad som kan påverka ditt val.

 • Experternas bästa jobbsökartips

  Publicerad: 2020-11-04

  Experternas bästa jobbsökartips

  I det här webbinariet bjuder tio av våra kollegor från Arbetsförmedlingen på sitt bästa jobbsökartips! Under webbinariet djupdyker vi i dessa tips och diskuterar hur du kan hitta ditt nästa jobb.

 • Karolinska Universitetssjukhusets håller digital jobbmässa för sjuksköterskor

  Publicerad: 2020-11-03

  Karolinska Universitetssjukhusets håller digital jobbmässa för sjuksköterskor

  Är du sjuksköterska och redo att ta nästa steg i karriären? Passa då på att delta på en digital jobbmässa när Karolinska Universitetssjukhuset söker personal! Vi sänder jobbmässan live fredagen den 20 november klockan 10. Du deltar via din mobil eller dator.