Söker du sommarjobb och går på gymnasiet?

Publicerad: 2023-02-07

Går du på gymnasiet och söker sommarjobb? Du kan ta del av allt vårt stöd på webben utan att skriva in dig. Om du däremot tar studenten i år – och inte har jobb eller annan sysselsättning efter – ska du skriva in dig dagen efter att din utbildning tagit slut.

Ung kille som kör maskingräsklippare

Om du tar studenten i år och saknar jobb eller annan sysselsättning efteråt är det viktigt att du skriver in dig som arbetslös dagen efter att din utbildning tagit slut. Detta för att du så snart som möjligt ska kunna få ett planeringssamtal med en arbetsförmedlare och kunna ansöka om a-kassa (om du har rätt till det).

Skriv in dig

Ersättning från a-kassan

För dig som fortsätter på gymnasiet i höst

Om du däremot har ett eller två år kvar på din utbildning och söker jobb under sommarlovet så behöver du inte skriva in dig. Så länge du går på gymnasiet omfattas du av studiestödet från CSN.

På vår webbplats kan du ta del av råd och digitala tjänster utan att vara inskriven. Du kan söka jobb i Platsbanken, ta del av våra tips på hur du söker jobb eller skapa dig en profil hos oss som gör att du kan bli upptäckt av arbetsgivare.

Så fångar du sommarjobbet

I Platsbanken hittar du lediga sommarjobb som arbetsgivare anmält till Arbetsförmedlingen. Men det finns flera sätt att hitta jobben på. Läs mer om hur du fångar sommarjobbet 2023.

Vill du jobba i sommar?