Hitta jobbet på Bazaren - Sveriges största rekryteringsmässa

Publicerad: 2022-05-19

2–3 juni genomförs Bazaren, Sveriges största rekryteringsmässa med fokus på jobb, utbildning och starta eget. I Arbetsförmedlingens "ladda upp"- monter kan du som besökare förbereda dina möten med arbetsgivarna på mässan. Här får du hjälp att formulera dina kunskaper och förmågor, hitta dolda kompetenser, vässa cv:t och andra jobbsökartips.

Rekryteringsmässan Bazaren i samarbete med Arbetsförmedlingen

Bazaren som äger rum på Stockholm Waterfront 2-3 juni har anordnats i många år och brukar locka cirka 10 000 besökare. På mässan kommer det att finnas ett stort antal rekryterande arbetsgivare på plats som du har möjlighet att träffa och presentera dig för direkt. Nytt för i år är mässdelen ”Jobb i norr” där du kan möta företag från hela norra Sverige med stora rekryteringsbehov.

Till rekryteringsmässan Bazaren

– Bazaren är ett fantastiskt tillfälle för alla som är på jakt efter ett jobb. Intresset är stort och många arbetsgivare med omfattande rekryteringsbehov finns på plats de här dagarna, säger Anders Ljunggren, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen, som är medarrangör till Bazaren.

Ladda upp med Arbetsförmedlingen

I år erbjuds möjligheten att ladda upp med Arbetsförmedlingen innan du träffar arbetsgivarna på mässan. I montern som du hittar i foajén innan du går in i själva mässhallen får du bland annat hjälp att hitta och formulera dina kunskaper och förmågor, hitta dina dolda kompetenser, fylla på och vässa din cv, skapa en ”hisspitch” och en mängd andra jobbsökartips.

Läs mer om hur du kan ladda upp med Arbetsförmedlingen

Företag i norr behöver dig

På en egen del av mässan presenterar Arbetsförmedlingen även ”Jobb i norr” tillsammans med ett stort antal arbetsgivare från norra Sverige. Förutom spännande jobb erbjuds här möjligheter inom utbildning, boende och ökad livskvalitet.

Det finns många jobb att söka i norra Sverige. Stora företag med fokus på ny spännande teknik och klimatomställning har etablerat sig i norra Sverige, vilket gör att efterfrågan på arbetskraft kommer att öka och pågå under lång tid. Det skapar i sin tur en ökad efterfrågan på arbetskraft inom andra områden – till exempel service, förskolor, skolor, äldreomsorg och handel. På Bazaren träffar du arbetsgivare som letar personal och berättar om de unika möjligheter som just nu erbjuds i norra Sverige.

Här kan du läsa om och hitta jobben i norra Sverige

Tips om jobb, utbildningar, starta eget

I utställarnas montrar har du som besökare möjlighet att presentera dig och ställa frågor direkt till arbetsgivare och företag. På mässan erbjuds förutom lediga jobb även information om utbildningar och rådgivning om hur man startar eget företag. Under hela Bazaren hålls föreläsningar och seminarier med fokus på att ge besökarna rätt verktyg för att ta sig in på arbetsmarknaden.

Här får du koll på dina dolda kompetenser

Spelutvecklare eller skorstensfejare? Svara på 12 frågor och få förslag på yrken som passar dig och dina intressen

Byta jobbspår? Testa vilken banbrytare du kan bli

Tid och plats - Bazaren 2022

Tid: 2-3 juni kl. 10-17
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre.
Hitta hit: Stockholm Waterfront ligger precis bredvid Stockholms Centralstation. Adressen är Nils Ericsons plan 4 via Klarabergsviadukten 59.

Till rekryteringsmässan Bazaren


Om du inte har möjlighet att besöka rekryteringsmässan men ändå vill komma i kontakt med de deltagande arbetsgivarna finns de listade på Bazarens hemsida ovan.

Bazaren arrangeras av Region Stockholm i samarbete med Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen Stockholm och Nyföretagarcentrum.