Appen Mina sidor läggs ned 15 juni

Publicerad: 2022-04-25

Arbetsförmedlingens app Mina sidor stängs den 15 juni. Den som vill fortsätta att aktivitetsrapportera via sin mobil kan enkelt besöka arbetsformedlingen.se i mobilen.

Händer som håller mobiltelefon.

Arbetsförmedlingens mobilapp för Mina sidor avvecklas. Det är primärt tjänsterna för aktivitetsrapportering och frånvaroanmälan som berörs när appen stängs ned men den som fortsatt vill använda dessa tjänster via mobilen kan göra det via vår webbplats arbetsformedlingen.se.

Det är idag bara en delmängd av Arbetsförmedlingens digitala tjänster som är tillgängliga i appen. Webbplatsen erbjuder ett bredare tjänsteutbud och en bättre upplevelse ur tillgänglighetssynpunkt.

– Vår webbplats och våra digitala tjänster är anpassade för mobilen och du kommer enkelt åt dem genom webbläsaren på din mobiltelefon. För att säkerställa en bra användarupplevelse väljer vi att framåt bara utveckla tjänsterna på arbetsformedlingen.se, säger Andreas Rönnebjerg.

Sista datum att aktivitetsrapportera i appen blir 14 juni och sedan avvecklas den veckorna därefter.

Den som fortsatt vill ha en genväg direkt till Arbetsförmedlingens digitala tjänsteutbud i sin mobil kan skapa en genväg på hemskärmen.

Ta del av vår service på ett servicekontor - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Vad gör ni med appen?

Appen upphör den 15 juni 2022. Fortsättningsvis kommer enbart den mobilanpassade webbversionen att finnas tillgänglig för mobilanvändare.

Varför satsar ni inte på att utveckla appen istället?

Webbplatsen har bättre funktionalitet än appen och är bättre ur tillgänglighetssynpunkt, exempelvis är den anpassad för användare med nedsatt syn.

I webbversionen har du dessutom Arbetsförmedlingens digitala tjänster och information samlade på en plats.

Genom att satsa på att utveckla en kanal, istället för många olika (app för Android, app för iOS, app på surfplatta och Ipad) kan vi på ett enklare och mer effektivt sätt underhålla webben och förbättra möjligheterna till fortsatt utveckling med hjälp av ledande teknik. Webbversionen är anpassad till alla operativsystem, enheter och alla målgrupper.

Innebär det här försämringar för mig som är van att använda appen?

Du kommer att behöva spara ner webbversionen på din mobil för att kunna nå den lika lätt som en app och vänja dig vid den. Det är enkelt att lägga till arbetsformedlingen.se som genväg på din hemskärm i mobilen.