Sök bland hundratals lediga jobb inom besöksnäringen

Publicerad: 2022-04-01

25-27 april genomförs Besöksnäringsdagarna – ett digitalt event där företag inom besöksnäringen rekryterar personal.
– Företagen erbjuder ett stort antal lediga jobb inom hotell, restaurang och turism. Du som söker jobb kan delta på digitala snabbintervjuer med arbetsgivarna, säger Viktoria Ay, projektledare på Arbetsförmedlingen

Kock under arbete i restaurangkök

Vad är Besöksnäringsdagarna för något?

Det är ett digitalt rekryteringsevent med företag inom besöksnäringen som behöver anställa personal. Eventet, som arrangeras av Arbetsförmedlingen i samarbete med branschorganisationen VISITA, samlar ett stort antal arbetsgivare inom hotell och restaurang och andra besöksnäringar som alla behöver anställa nya medarbetare.

Vilka jobb handlar det om?

Kockar, kökschefer, serveringspersonal, restaurangsmedarbetare, bartendrar, diskplockare, kafépersonal. hotellreceptionister, lokalvårdare, chaufförer, turistvärdar, cykeluthyrare och en del andra jobb inom besöksnäringen.

Tre dagar med snabbintervjuer

Följande datum genomför arbetsgivare snabbintervjuer via video med arbetssökande inom yrkesområdena nedan. Länkar till snabbintervjuerna publiceras här på sidan under vecka 16.

25 april – serveringspersonal, hovmästare, bartender, restaurangbiträde, cafébiträde, frukostvärdinna, diskare

26 april - kockar, kallskänkor, kökschefer, pizzabagare

27 april – övriga yrken som exempelvis receptionist, städpersonal, vaktmästare, personal till kiosk, bad, spa.

Vad är fördelen med ett digitalt event?

Som arbetssökande kan du söka jobb hos arbetsgivare precis i hela landet utan att behöva resa dit på anställningsintervju. Du kan sitta hemma vid datorn, vilket spar tid och pengar och är hållbart ur miljösynpunkt.

Hur kan jag förbereda mig?

Lägg till eventet i din kalender. Du kan också bokmärka den här sidan som kommer att uppdateras med mer information. När listan på arbetsgivarna som deltar och deras lediga jobb finns på plats kan du fundera på vilka av dessa och villken typ av arbetsuppgifter du är mest intresserad av. Sedan kan du via länkar här på sidan anmäla dig till digitala snabbintervjuer med dem.

film

Så genomför du snabbintervjun på bästa sätt

Jobbsökarexpert Charlotte Lindman ger tips inför snabbintervjun

Vilken utrustning behöver jag?

Du behöver vara uppkopplad med din dator eller smartphone och sitta ostört. Testa din utrustning, kamera, ljud och mikrofon innan intervjun. Ha kameran i ögonhöjd och ljuset framifrån.

Mästare i köket - men behöver intyg?

Validering är till för dig som är inskriven som arbetssökande hos oss och behöver få din kompetens och dina kunskaper formellt erkända för att kunna jobba professionellt. Det är en strukturerad bedömning och värdering av dina kunskaper och kompetenser. Det gäller både kunskaper du har skaffat dig genom studier, men även i arbetslivet eller i vardagen. Validering går att få inom en rad olika yrken, bland annat inom restaurang, bygg, elteknik, transport och vård.

Så här går det till att validera din kompetens

Läs om Tomas som blev validerad kock