Utbildningar för dig som vill bli yrkesförare

Publicerad: 2022-02-21

Under mars och april startar yrkesförarutbildningar för buss och lastbil runt om i landet. Är du 21 år eller äldre, serviceinriktad med ett säkerhetsfokus och har B-körkort för manuell växellåda? Då kan utbildningarna vara något för dig.

Glad lastbilschaufför i förarhytt

Utbildningar och studiebesök

Transportbranschen har ett stort behov av att anställa fler och du som vill bli yrkeschaufför kan få möjlighet att gå en yrkesförarutbildning.

Den första mars startar yrkesförarutbildningen för buss och den första april startar utbildningen för lastbil. Båda utbildningarna finns på utbildningsorter i hela landet och vänder sig till alla oavsett kön.

Redan nu kan du hitta studiebesök för utbildningarna i tjänsten ”Hitta studiebesök” på webben. Från och med 1 mars kan du hitta utbildningen till bussförare i tjänsten ”Hitta arbetsmarknadsutbildning” och från och med 1 april kommer även utbildningen till lastbilsförare att vara synlig där. Båda dessa tjänster når du från sidan om arbetsmarknadsutbildning.

Arbetsmarknadsutbildning

Krav på förkunskaper

Det är Arbetsförmedlingen som gör bedömningen och beslutar om yrkesförarutbildning är lämpligt för dig. För att bli aktuell krävs att du har

  • fyllt 21 år
  • svenskt körkort
  • B-behörighet för manuell växellåda.