Så kickar du igång jobbsöket 2022

Publicerad: 2022-01-18

Nu har det nya året rullat igång för fullt. Här är några tips som kan hjälpa dig att få fart och kanske upptäcka nya grepp som leder dig till jobbet du vill ha.

Passa på nu

Väldigt mycket drar igång i början av året. Företag och organisationer har sina planer och budgetar klara, behöver rekrytera för den nya säsongen och annonserar efter personal som mest så här års. Det är ett perfekt läge för dig att vara lite extra på hugget och spana efter jobb i till exempel Platsbanken.

Kolla var jobben finns

Arbetsförmedlingen gör löpande analyser av arbetsmarknaden. Kolla vad som vi säger om 2022. Öka dina möjligheter till jobb under 2022 genom att kolla var jobben finns.

Bli en hejare på Platsbanken

Platsbanken är Sveriges största jobbsajt och den utvecklas hela tiden med nya funktioner och tjänster. Kanske kan du hitta ett bättre och effektivare och bättre sätt att söka efter rätt annons. Här är 7 tips som ökar dina jobbchanser.

Konkretisera: Lägg upp en plan

Kanske känns det spretigt med allt du ska göra och hålla reda på i ditt jobbsökande. Ta hjälp av Arbetsförmedlingens digitala verktyg för att lägga upp en tydlig plan som hjälper dig som kan vara din karta på resan mot jobbet du vill ha.

Boka in utbildningen

Arbetsmarknaden förändras och utvecklas hela tiden. Det absolut hetaste tipset för att få ett jobb eller byta bana är att utbilda sig, menar Arbetsförmedlingens experter. Missa inte chansen att ansöka till utbildningar som kan intressera dig. Läs mer om olika utbildningsvägar.

Summera och vässa

Reflektera och ge feedback på hur det gått att söka jobb hittills. Vad har gått bra och vad har gått mindre bra, då går det att hitta saker att utveckla. Kanske bli bättre på intervjuer om du blivit kallad flera gånger men inte kommit fram. Eller är det något du kan göra med dina ansökningshandlingar som gör att du blir kallad.