1 000 lediga jobb på digitala rekryteringsmässan Matjobb 2022

Bildkollage med yrkespersoner inom gröna näringar och livsmedelsproduktion
Publicerad: 14 december 2021

Den 26 januari är det dags för Matjobb 2022 – Sveriges första digitala jobbmässa för företag inom gröna näringar och livsmedelsproduktion.
– Företagen har med sig 1 000 lediga jobb till mässan, säger Jannika Nordwall, projektkoordinator på Arbetsförmedlingen.

Vad är Matjobb 2022 för något?

Matjobb 2022 är mässan för dig som vill jobba med att producera mat. Företag från gröna näringar och från livsmedelsindustrin deltar och de har tillsammans med sig cirka 1 000 lediga jobb.

Vilka jobb handlar det om?

Det kan vara allt från att jobba på en gård, odla sallad, paketera fisk eller kött, slakta eller stycka, till att jobba med försäljning. Det är både tillsvidareanställningar och sommarjobb, säger Jannika Nordwall, projektkoordinator inom ESF-projektet Mer mat - fler jobb på Arbetsförmedlingen.


Vad är fördelen med en digital mässa?

Eftersom vi lever i en tid med väldigt bra teknik som dessutom fler och fler har upptäckt hur enkel och smidig den är att använda så tyckte vi att valet med digital mässa var enkelt. Vi känner oss trygga med konceptet allra helst som Arbetsförmedlingen har kört fjällmässan digitalt med framgång i flera år! Fördelen med en digital mässa är att vi kommer att genomföra den oberoende av hur det går med coronapandemin.

Hur går mässan till rent praktiskt?

Det blir en live-sändning 26 januari som börjar klockan 9 där arbetsgivarna presenterar sig och vilka lediga jobb de har. Efter det kan du få en snabbintervju med det företag du är intresserad att jobba för. Tänk att det är som en vanlig mässa som man besöker. Men vi gör det här framför våra skärmar.

Hur förbereder jag mig bäst inför mässan?

Lägg till eventet i din kalender. Du kan också bokmärka den här sidan som kommer att uppdateras med mer information. Bland annat kommer sidan kompletteras med en lista på de arbetsgivare som kommer vara med på mässan. Då kan du fundera på vilka av dessa och villken typ av arbetsuppgifter du är mest intresserad av. Här nedan kan du se en film om hur du kan förbereda dig inför videointervjun.

ingen

Så genomför du videointervjun på bästa sätt

Jobbsökarexpert Charlotte Lindman ger smarta tips inför intervjun.


Hur hittar jag intervjuerna?

Länkar till intervjuer kommer att synas under live-sändningen. Boka upp den här dagen och förbered dig som inför en vanlig intervju!

Hur genomför jag snabbintervjuerna?

Du behöver vara uppkopplad med din dator eller smartphone och sitta ostört. Testa din utrustning, kamera, ljud och mikrofon innan intervjun. Ha kameran i ögonhöjd och ljuset framifrån.

ingen

Yrken inom slakt, styckning och chark

Upptäck olika yrken inom slakt- och charkbranschen som du kan söka på jobbmässan.


film

Yrken inom odling på Matjobb 2022

Jobba på åkrar, i växthus eller kör maskiner. Upptäck olika yrken inom odling som du kan söka på jobbmässan.

Mer mat - fler jobb är ett projekt inom Europeiska socialfonden.

Om projektet Mer mat - fler jobb