Kom igång med höstens jobbsökande

Publicerad: 2021-08-20

Kört fast eller går det trögt med jobbsökandet nu när hösten tar vid? Tänk då på att hösten är högsäsong för företagens rekryteringar med massor av lediga jobb. Här är några tips som kan hjälpa dig kicka igång efter sommaren.

Kolla vilka yrken som har framtiden för sig

Är jobbet du vill satsa på något som håller i längden? I Hitta yrkesprognoser kan du se hur framtidsutsikterna ser ut för olika yrken för ett eller fem år framåt i tiden. Du kan se vilken lön som gäller för yrket som intresserar dig och läsa om vilka arbetsuppgifter ingår och få reda på vilka utbildningsvägar som finns. Eller spana in vår lista med yrken att satsa på.

Håll koll på verksamheter som startar i höst

Många verksamheter som skola, vård och omsorg har växlat upp efter att ha varit sommarlovsstängt och semesterperioder. Leta efter jobb inom branscherna i Platsbanken eller ta direkt kontakt med skolor och vårdinrättningar i ditt område för att se om det finns luckor du kan fylla när de ska säkra bemanningen för hösten.

Hitta jobb i norra Sverige

Flera stora företag etablerar sig i norra Sverige och under kommande år kommer det att vara stor efterfrågan på arbetskraft i Norbotten och Västerbotten. Kanske ditt framtida jobb finnas här. Ta reda på mer och börja leta jobb direkt här.

Kolla på branscherna som pekar uppåt

Stockholms handelskammare flaggar för att många företag har optimistiska rekryteringsplaner för hösten och har svårt att hitta arbetskraft inom till exempel handel, IT och kommunikation. Även branscher som drabbats hårt av pandemin som hotell- och restaurang går kraftigt framåt och behöver personal. Ta reda på hur läget ser ut i din region för att se vilka jobböppningar som kan finnas i din närhet.

Ha koll på din tillvaro som arbetssökande

Gick det inte att bli kvar på sommarjobbet och kanske har du nyligen skrivit in dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen? Kolla här för att få koll på vad som gäller och hur det fungerar när du är arbetssökande så blir det lättare för dig att få överblick på tillvaron när du söker jobb.

Sök jobb i sociala medier

Bli en aktiv jobbsökande i sociala medier. Se ett webbinar som riktar sig till dig som har ett konto på Facebook sedan tidigare men vill veta mer om hur du kan använda Facebook när du söker arbete. Här får du även tips på hur du även kan söka jobb via Linkedin.

Missa inte söka till utbildningar

Att vidareutbilda sig eller studera för jobb i en ny bransch är en väg att för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Kolla här vilka utbildningsvägar som finns till olika yrken och ta reda på sista ansökningsdatum för olika utbildningar som kan intressera dig så att du inte missar dem.