Få påminnelse om att aktivitetsrapportera

Publicerad: 2021-07-09

Nu lättar flera av de restriktioner som funnits under pandemin och många arbetsgivare behöver arbetskraft. Det finns gott om jobb att söka i Platsbanken. Så tänk på att söka jobb även i sommar och fortsätt att aktivitetsrapportera som vanligt.

Kvinna aktivitetsrapporterar

Som arbetssökande ska du varje månad även sommartid rapportera vilka jobb du har sökt och annat du gjort för att komma närmare ett jobb. Det kan handla om till exempel anställningsintervjuer du varit på eller utbildningar du sökt.

Via Mina sidor på vår webbplats kan du få en påminnelse som talar om för dig när det är dags att aktivitetsrapportera. För att aktivera påminnelsen går du in på Mina sidor och på vänster sida under Inställningar kan du klicka i att du vill ha sms och/eller e-post.

Så här fungerar påminnelsen

  • Logga in på Mina sidor
  • Under Inställningar - klicka i att du vill ha sms och /eller e-post
  • Du får nu en notis när det finns ett nytt meddelande på Mina sidor
  • Du behöver logga in på Mina sidor för att läsa meddelandet

Alla som är anmälda som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen ska aktivitetsrapportera. Det gäller även om du praktiserar eller deltar i något annat arbetsmarknadspolitiskt program.

Aktivitetsrapporteringen gör du smidigast i mobilen på den mobilanpassade webbsidan.

Det som krävs för att använda de digitala tjänsterna är e-legitimation, exempelvis bank-id. Att rapportera dina aktiviteter till Arbetsförmedlingen digitalt är enkelt och säkert.

Allt om aktivitetsrapportering