Ha koll på dina rättigheter på sommarjobbet

Publicerad: 11 juni 2021

Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur länge får man arbeta på kvällarna och vilka försäkringar gäller? Till Fackets hjälptelefon ringer både sommarjobbare och arbetsgivare för att får svar på sina frågor.
– Det allra viktigaste är att du får ett anställningsbevis, säger Josefin Johansson, ungsekreterare på LO.

Kollage: Sommarjobbare klipper gräs och LO:s ungsekreterare Josefin Johansson.

Just nu är det många unga som laddar upp för sitt kanske första möte med arbetslivet som sommarjobbare. Ofta har jakten på de åtråvärda ferieplatserna varit både långdragen och svår. Är man en av de lyckliga som får napp är det lätt att tacka ja utan att ta sig tid att kolla upp villkoren ordentligt.

Har du då otur kan det bli en obehaglig överraskning när du inte får någon lön för de dagar du provjobbat eller att chefen efter en vecka plötsligt ”kommer på” att du inte behövs längre trots att du blivit lovad att få jobba en månad.

Går att ringa anonymt

För att erbjuda alla sommarjobbare, föräldrar, arbetsgivare och andra intresserade, information om vilka regler som gäller vid feriearbete driver fackförbundet LO sedan många år tillbaka sin rådgivningslinje Fackets hjälptelefon där fackförbundets arbetsmarknadsexperter svarar på frågor per telefon. Det går bra att vara anonym när man ringer och vill man inte ringa till hjälptelefonen går det lika bra att mejla sina frågor.

– De vanligaste frågorna rör lönenivåer och arbetstider. Glädjande nog är det även många arbetsgivare som vill göra rätt för sig och ringer och frågar om vilken lön de bör ge sina sommarjobbare och vilka arbetstidsregler som gäller, säger Josefin Johansson, ungsekreterare på LO.

Lönerna skiljer sig åt

Lönenivåerna skiljer sig åt mellan branscher och vilken ålder du har. Men tittar man till exempel på lönerna för de som sommarjobbar inom Stockholm stad i år så är de 88 kronor i timmen för 15-16-åringar, 98 kronor för 17-åringar och 108 kronor för 18-åringar.

– Det allra viktigaste är att du får ett anställningsbevis där det framgår tydligt vem du ska jobba för, dina arbetsuppgifter, lön och arbetstider. Kolla också om arbetsplatsen har kollektivavtal. Då finns det regler för vad som gäller med övertidsersättning, obekväm arbetstid och försäkringar på jobbet. Om det inte finns ett kollektivavtal ska du ta reda på om det finns arbetsskadeförsäkringar för dig som anställd. Även på den mest säkra arbetsplatsen kan man nämligen göra sig illa på, säger Josefin Johansson.

Många arbetsgivare kräver att ungdomar provjobbar en tid.

– Tacka nej! Det är oseriöst och det finns arbetsgivare som är villiga att betala för ditt arbete.

Checklista för sommarjobbare

  • Gratisjobb. Gå inte med på att provjobba gratis.
  • Kollektivavtal. Kolla om företaget har kollektivavtal.
  • Avtal. Begär ett skriftligt anställningsavtal
  • Arbetsbetyg. Begär ett arbetsbetyg när arbetet är klart.
  • Semester. Kontrollera om semesterersättningen är inbakad i lönen eller betalas ut separat.
  • Rast. Efter fem timmar har du rätt till rast. Den ingår inte i arbetstiden.
  • Skatt. Om du tjänar under 20 135 kronor på ett år behöver du inte betala någon skatt. Då ska du lämna ett underskrivet intyg till din arbetsgivare som gör att arbetsgivaren inte drar någon skatt på din lön. Om du kommer att tjäna mer än 20 135 kronor kan du lämna in en ansökan om skattejämkning till Skatteverket.
  • Matlåda. Tänk på att du själv får betala för lunchen när du jobbar. Genom att ta med matlåda i stället för att köpa lunch ute varje dag kan du spara flera hundra kronor per vecka.
  • Hit ringer eller mejlar du: Fackets hjälptelefon. 020-56 00 56, mejl: 020.560056@lo.se