Digital träff den 15 juni för dig som vill bli polis

Publicerad: 2 juni 2021

Polisen ska växa och bli drygt 26 000 poliser. Vill du bli en av dem ska du inte missa vårt digitala informationsmöte den 15 juni klockan 13 där poliser berättar om sitt arbete och utbildningen. Du får veta mer om yrket och kan ställa frågor inför höstens polisutbildning där det ännu finns platser kvar.

Den 15 juni arrangerar vi på Arbetsförmedlingen tillsammans med Polisen ett digitalt informationsmöte där tre poliser är med och berättar om sitt arbete. Under en timme får du lyssna till en polischef som är ansvarig för ett område, en polis som jobbar ute i samhället och en polisaspirant som gör praktisk tjänstgöring som polis under utbildningens sista år.

Tidigare problemet att inte kunna se sändningen är löst. Klicka in och följ sändningen:

Följ livesändningen här (15 juni klockan 13–14) 

Så är du nyfiken på att höra hur det är att jobba som polis och hur det är att gå polisutbildningen är det här ett mycket bra tillfälle att få veta mer. Utöver information om yrket får du veta det mesta om polisutbildningen, vilka orter den finns på, om hur du kan läsa på distans och om själva antagningsprocessen.

Har du egna funderingar och frågor finns möjlighet att ställa frågor direkt under livesändningen via en chatt.

Bra att veta om polisutbildningen

Polisutbildningen finns på fem orter i Sverige och går även att läsa på distans. Du kan redan nu förbereda dig genom att läsa på.

Mer om polisutbildningen

För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla ett antal krav och bedömas ha rätt egenskaper för polisyrket. Här kan du läsa mer om det:

Antagningskrav till polisutbildningen

Stäng

"Att göra skillnad är drivet i jobbet"

Erik som har jobbat 20 år som polis berättar om sitt yrke och varför han tycker att fler ska gå polisutbildningen. Den 15:e juni kan du ställa fler frågor till Erik och hans kollegor.