Arbetsmarknadsutbildningar – nya starter på gång

Publicerad: 22 mars 2021

Kanske är en utbildning den bästa vägen till nytt jobb? En arbetsmarknadsutbildning gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Utbildningen är ofta skräddarsydd tillsammans med en arbetsgivare och leder många gånger direkt till jobb. Runt om i landet har vi massor av utbildningsstarter, här är några som vi särskilt vill flagga för.

Person som lackerar en bil

Träteknik i Skellefteå

Det finns en hel mängd träföretag i Västerbotten som har behov av personal. Det anordnas återkommande rekryteringsutbildningar med leverantören Martinsons trä. Arbetslösheten är förhållandevis låg i området jämfört med riket i stort, så de som utbildat sig i yrket har väldigt goda möjligheter till jobb. Som trätekniker kan du få jobb på husfabriker eller kanske företag som tillverkar möbler, golv, trappor, kök, dörrar och fönster. Det finns många olika alternativ, helt enkelt.

Boka studiebesök hos utbildningsanordnaren

Fordonstekniker, rikstäckande

Fordonsbranschen är en framtidsbransch! Nu finns det massor av arbetsmarknadsutbildningar runtom i landet för att möta det behov arbetsgivare ser framöver. Övergången från bensin och diesel till elfordon och laddhybrider har ökat verkstädernas behov av välutbildade mekaniker. Med flera fordon på våra vägar ökar behovet av service och underhåll.

I branschen finns det många typer av jobb där man gör mer än bara ligger under bilar och byter komponenter, man kan till exempel jobba som personlig tekniker, där man har kontakt med kunder och försöker lösa problem med hjälp at teknisk utrustning. Motorbranschen söker också bilskadereglerare som reparerar fordonen när dom krockat. Och sedan behövs fordonslackerare som återskapar fordonets färg och slutliga finish. Det handlar om bilar, bussar, lastbilar och maskiner.

I till exempel Karlstad finns det ett splitternytt avtal tillsammans med leverantören Lernia gällande en lastbil- och bussmekanikerutbildning. Även i Stockholm finns det just nu lediga platser på utbildningarna, missa inte chansen!

Arbetsförmedlingen erbjuder utbildning i form av arbetsmarknadsutbildning som motsvarar motorbranschens krav. Utbildningen innehåller också specialmoduler med inriktning mot husbilar, ATV, mc, snöskoter med mera.

Hitta arbetsmarknadsutbildningar för fordonsteknik

Webbinarium om fordonsbranschen

Var med på ett webbinar om denna bransch och hör vad branschen själv säger och se om det kan vara något för dig!

Webbinariet sker onsdagen den 24 mars klockan 14.30.

Se webbinariet om utbildningar i fordonsbranschen

Automationstekniker i Mälardalsområdet

Det kommer att finnas ett stort rekryteringsbehov av automationstekniker på grund av näringslivets behov. Flera stora lager växer fram och logistikhubben i Kungsängen/Bro är Sveriges tredje största och automatiserade lager hör framtiden till och då behövs det utbildad personal.

Som automationstekniker arbetar du med att installera och underhålla automatiskt styrda anläggningar där industrirobotar kan förekomma. Arbetet är både praktiskt och tekniskt inriktat. En stor del av arbetet handlar om att göra felsökningar och automationsteknikern använder sig då av mätinstrument och testprogram för att hitta felen. Som automationstekniker kan du även arbeta med att utveckla nya tekniska lösningar.

Hitta arbetsmarknadsutbildningar för automationsteknik

Vad är arbetsmarknadsutbildning?

En arbetsmarknadsutbildning är en utbildning till ett yrke där det behövs personal. Den ger dig goda chanser att få ett jobb. Du kan hitta aktuella utbildningar och studiebesök i vårt sökverktyg.

Allt om arbetsmarknadsutbildning