Tusentals har sett starta eget-webbinar

Publicerad: 4 januari 2021

När pandemin ställde till det för fysiska event behövde arrangörerna för Starta företag-dagarna tänka om. Lösningen blev ”Verksamt Live: Starta eget”, ett livesänt webbinar vid tre tillfällen där deltagarna kunde ta del av grundläggande information om eget företagande.

Kvinna som sitter vid en laptop.

Satsningen, som var det första i sitt slag och där Arbetsförmedlingen och fem andra myndigheter samverkade, gick över förväntan.

Vid det första tillfället som gick av stapeln i september kopplade över 1 100 personer upp sig framför datorskärmar runt om i landet för att se webbinaret – vilket är rekord för antal tittare i Arbetsförmedlingen Plays historia.

Att det var så många som deltog gjorde att det blev full fart i chatten, där deltagarna också kunde ställa frågor till myndighetsexperterna. De vanligaste frågorna till Arbetsförmedlingen handlade om vad starta eget-stödet är för något, och hur länge man kan få det.

Totalt såg 1 900 personer något av webbinarierna live. Därefter har lika många tittat det inspelade webbinariet i efterhand.

Här kan du läsa mer om vilket starta eget-stöd du kan få

– Vi fick en mycket positiv respons från deltagarna. Sammantaget visade utvärderingarna att 90 procent tyckte att webbinariet var mycket bra eller bra och 86 procent tyckte de fick helt eller delvis svar på sina frågor och vet vilket nästa steg är i deras företagsresa, säger Nathalie Parkvall projektledare på Tillväxtverket.

Blir det fler sändningar?

– Vi ser att det finns ett fortsatt stort behov av information och planerar för en fortsättning av "Verksamt.se Live: Starta eget" under 2021. Det är inte helt fastställt när sändningarna börjar igen, men vi hoppas på en start i mars samt att kunna sända regelbundet under resten av året.

Missade du webbinariet? Här kan du se det i efterhand

"Verksamt.se Live: Starta eget" var ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket, PRV, Försäkringskassan och Tillväxtverket.

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Verksamt.se drivs av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.