Tjänsten Flytta hjälper dig som ska flytta till Sverige för att arbeta

Publicerad: 2020-12-17

Du som funderar på att flytta till Sverige för att arbeta kan besöka en ny tjänst, Flytta, där du får en personlig guide och lättillgänglig information om hur det svenska samhället fungerar.

Händer håller telefon.

I Flytta får du information om livet i Sverige och flytten hit på ett tydligt, tryggt och enkelt sätt. Genom att svara på frågor i en chatt skapas en personlig guide som ger dig det stöd som du kan behöva när du ska flytta till Sverige. Stödet består av information kring din ansökan om arbetstillstånd, vad du ska tänka på om du har familj som flyttar hit tillsammans med dig och vilka möjligheter och skyldigheter en flytt till Sverige innebär. Genom att skapa ett konto kan guiden sparas så att du enkelt kan komma tillbaka och bocka av när du har slutfört olika steg i din flyttprocess.

Flytta - för dig från ett land utanför EU

Flytta vänder sig till dig som kommer från ett land utanför EU. Om du har börjat fundera på att flytta till Sverige för att arbeta kan du få kortfattad information om hur det svenska samhället fungerar och vilka yrken det är brist på. För den som redan har fått ett erbjudande om arbete kan få individuell information som passar din situation, både om du flyttar själv och om du har familj som flyttar tillsammans med dig.

Flytta och information om livet i Sverige (officialswedishservices.se)

Tjänsten har tagits fram av Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket och Skatteverket och är delfinansierat av Europeiska unionens asyl-, migrations- och integrationsfond, AMIF.