Så når du din arbetsförmedlare

Publicerad: 2020-09-22

Arbetsförmedlingen får mängder av frågor varje dag och den vanligaste är: Hur kommer jag i kontakt med min arbetsförmedlare? Svaret är att alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare. Ett till svar som kan vara till hjälp är att du kan få hjälp och uträtta mycket på arbetsförmedlingen.se, kanske mer än du tror.

Stänga eller inte stänga? Beskeden har varit många om arbetsförmedlingskontor ska bli kvar på olika orter eller inte. Vi får också många synpunkter på att det är svårt att komma i kontakt med sin arbetsförmedlare. Att det blir rörigt för dig som är arbetssökande är inte så konstigt. Arbetsförmedlingen genomgår en stor förändring.

Alla hjälps åt

För att underlätta för dig finns det några saker som kan vara bra att veta. Din kontakt med Arbetsförmedlingen sker nu oftast via webb, telefon och chatt. Idag hjälps alla arbetsförmedlare åt att prata med dem som kontaktar oss. Alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare. Du slipper fundera på om din arbetsförmedlare är upptagen eller sjuk.

Det öppnar också för att du kan ha samtalet där du är via mobilen eller surfplattan. Alla arbetssökande kommer att kunna få hjälp på vår webbplats eller av en arbetsförmedlare via chatt eller telefon. Eller på ett besökskontor om vi tillsammans bedömer att det finns behov för ett sådant möte.

Alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare.

Webbplatsen ger svar

En sak till kan vara bra att veta. Det kan vara så att du inte behöver komma i kontakt med en arbetsförmedlare. På arbetsförmedlingen.se finns det mer stöd och svar att få än du kanske tror. Du kan till exempel aktivitetsrapportera, testa vilket jobb som skulle kunna passa dig, planera din karriär, se framtidsutsikterna för olika yrken eller skriva in dig som arbetssökande och boka ett möte. Du kan ställa frågor till chatbotten, vår digitala medarbetare, eller ställa frågor i vårt fält för vanliga frågor.

Men räcker inte hjälpen på webbplatsen går det alltid bra att ringa och prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416 eller chatta. Loggar du in med bank-id får du hjälp med ditt ärende.