Kicka igång höstens jobbsök digitalt

Publicerad: 13 augusti 2020

Den digitala utvecklingen på arbetsmarknaden var redan på gång. Men coronakrisen snabbade på utvecklingen med till exempel digitala möten och ökad e-handel. Här är sju digitala tips som kan hjälpa dig hänga med i utvecklingen i höst.

En dator kan användas för att dra nytta av Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Digitala utbildningar

Lär dig tricksen för att söka jobb online, prova på kodning, maskininlärning eller sökordsoptimering. Anmäl dig i så fall till Digitala jag där du kan gå en onlineutbildning under ledning av en coach. Digitala jag är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Google och det finns många kurstillfällen att välja mellan inför hösten.

Bli vän med robotarna

Många jobb försvinner när robotar och artificiell intelligens, AI, kliver in på arbetsmarknaden. Men samtidigt uppstår också nya möjligheter, yrken och roller. Här några tips på hur du kan hänga med i utvecklingen.

Så söker du jobb i sociala medier

Vill du komma igång med att använda sociala medier i ditt jobbsökande? Se ett webbinar som riktar sig till dig som har ett konto på Facebook sedan tidigare, men vill veta mer om hur du kan använda Facebook när du söker arbete. Vi kommer även att prata om Här får du tips på hur du även kan söka jobb via LinkedIn. Det här webbinariet är på en grundläggande nivå än vårt andra webbinar om sociala medier.

Så hanterar du videointervjun

Just nu sker många jobbintervjuer via videomöten eller telefon – men oavsett hur intervjun sker så finns det en del att tänka på före, under och efter. Se ett webbinarie laddat med tips på hur du kan öka dina chanser att landa jobbet på din nästa intervju..

Spana in digitaliserade branscher

Det finns många branscher som får ett lyft när fler vill agera digitalt. Jobbmöjligheterna ökar i den allt mer digitaliserade handeln till exempel.Läs här om e-handeln som växer i krisen eller spana in fler branscher som är på gång tack vare digitaliseringen.

Håll igång lärandet

När det digitala kunnandet omvandlar på arbetsmarknaden blir det allt viktigare att vara rörlig i sin kompetens, lära sig nya saker. För att hålla sig attraktiv och utvecklas är det en fördel att inte stanna upp i utvecklingen. Tillsammans med Google har Arbetsförmedlingen tagit fram en sammanställning med råd och tips för att du ska kunna vara fortsatt efterfrågad av arbetsgivarna över tid.

Karriärvägled dig själv digitalt

Behöver du hjälp att hitta vägen till dina mål? Här hittar du digitala verktyg för att vägleda dig själv mot utbildning och jobb. Målet: en plan för hur du når jobbet du brinner för.