Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

Publicerad: 2 april 2020

Många arbetsgivare tvingas varsla och permittera anställda på grund av coronakrisen. Samtidigt uppstår skriande behov av arbetskraft hos andra. Med #jobbjustnu gör Arbetsförmedlingen det enklare för dig att hitta dessa jobb direkt.

Coronakrisen förändrar arbetsmarknaden, jobb försvinner och nya tillkommer hastigt. Genom att tipsa arbetsgivare som omedelbart behöver arbetskraft att använda hashtaggen #jobbjustnu när de annonserar i Platsbanken samlas alla jobben på ett ställe. Då blir det lättare för dig som kan hitta ett jobb att ta direkt.

Här hittar du #jobbjustnu

Charlotte Lindman, Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert

­– Det här är bra för alla som kan ta ett jobb på en gång nu när många är permitterade eller nyligen har blivit arbetslösa, säger Charlotte Lindman, Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert.

En bild av arbetsmarknaden

Om du surfar in på Platsbanken kan du direkt se var du ska klicka för att hitta de akuta jobben. Charlotte Lindman tycker också att #jobbjustnu är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad som arbetssökande.
– Det uppstår hela tiden snabba förändringar och luckor på vissa ställen. De här jobben försöker #jobbjustnu fånga upp. Genom att kolla här bland jobben får du också en bild av hur arbetsmarknaden ser ut för tillfället, säger hon.

Så håller du enkelt koll på Platsbanken

Vill förbättra möjligheterna

Arbetsförmedlingen jobbar för att ta fram fler nya lösningar för arbetsgivare och arbetssökande.

– På grund av coronakrisen är arbetsmarknaden i en exceptionell situation. Förhoppningen är att våra insatser ska underlätta jobbmatchningen. Vi arbetar också intensivt med att hitta fler sätt för att underlätta och förbättra möjligheterna för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra, säger Bengt Wiktorén, chef för Arbetsförmedlingens enhet Digitala tjänster för arbetsgivare.

Så berörs du som arbetssökande av coronakrisen

Frågor och svar om #jobbjustnu

Varför har Arbetsförmedlingen tagit fram #jobbjustnu?

I coronakrisens spår varslar många arbetsgivare om uppsägningar samtidigt som det finns verksamheter som skriker efter personal. Dessutom söker många personer nytt eller tillfälligt jobb där de kan bidra med sin kompetens.

Genom en förbättrad sökfunktion på Platsbanken på arbetsformedlingen.se, #jobbjustnu, vill Arbetsförmedlingen underlätta jobbmatchningen.

Vad är #jobbjustnu?

#jobbjustnu är en taggning som arbetsgivare skriver in i fritextfältet i sin annons för att markera att det finns akut behov av personal med snabbt tillträde.

Du når annonserna genom en särskild ingång på Platsbankens startsida.

#jobbjustnu i Platsbanken

Var hittar jag som arbetssökande #jobbjustnu?

Du kommer direkt till de annonser som taggats med #jobbjustnu genom en ny ingång på Platsbankens startsida (platsbanken.se eller genom arbetsformedlingen.se).

#jobbjustnu i Platsbanken

Finns ingången till #jobbjustnu även i Platsbanken app?

Den nya sökfunktionen finns i Platsbanken på webben (platsbanken.se eller genom arbetsformedlingen.se). Webbversionen utvecklas löpande och erbjuder fler möjligheter än Platsbanken app.

För att snabbt komma åt Platsbanken webb på mobilen kan du skapa en genväg från din startskärm.

Så laddar du ner Platsbanken webb på startskärmen

Kan jag visa att jag är tillgänglig för en anställning omgående?

Ja. I din profil på arbetsformedlingen.se kan du markera anställningstypen behovsanställning så kan arbetsgivaren lättare hitta dig.

Hur skapar jag en profil?

Du skapar en profil enkelt på arbetsformedlingen.se. Du loggar in och börjar sedan fylla i uppgifter om vad du kan och vill.

Skapa en profil

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter