Ny i Sverige-podden - jobbsökartips på ditt språk

Publicerad: 13 mars 2020

Har du kommit till Sverige från ett annat land? Lyssna på Arbetsförmedlingens nya podd: Ny i Sverige-podden! Här kan du få du tips på flera olika språk om hur det funkar med jobb och utbildning i Sverige.

Få jobbsökartips på ditt språk i Ny i Sverige-podden.

Att lyssna på podden är ungefär som att lyssna på ett radioprogram men du lyssnar via en dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Lyssna direkt på Ny i Sverige-podden

I Ny i Sverige-podden kan du få tips som gör det lättare för dig att söka jobb.

– Det kan handla om tips på hur du förbereder dig inför en anställningsintervju eller om hur du skriver en bra jobbansökan, berättar Mahmoud Nozhatzade, programledare och jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

Stäng

Så funkar podden

Om du lyssnar på Ny i Sverige-podden kan du få jobbsökartips på ditt språk

Det finns avsnitt på flera olika språk bland andra lätt svenska, arabiska, persiska, somaliska och engelska. Utöver att du kan få olika tips på hur du kan göra för att söka jobb kan du också höra intervjuer med andra personer som har kommit till Sverige som har fått jobb. Deras berättelser kan ge dig inspiration och idéer.

Varför ska man lyssna på Ny i Sverige-podden?

– Information är guld värt och med rätt information på ditt eget språk har du möjlighet att komma långt i ditt jobbsökande, säger Mahmoud Nozhatzade.

Bra att veta om Ny i Sverige-podden

I Ny i Sverige-podden hittar du avsnitt på bland annat lätt svenska, arabiska, persiska, somaliska och engelska.

Du kan lyssna på podden direkt från en dator. Vill du lyssna från din smartphone eller surfplatta kan du ladda ner en podcastapp. Du väljer själv vilken app du vill använda, till exempel: Apple Podcasts, Spotify, PodBean, Acast eller Castbox.