Tjänsten som får arbetsgivare att hitta dig

Publicerad: 2019-12-13

Vill du byta jobb? Eller är arbetslös och redan inskriven på Arbetsförmedlingen? Då får du inte missa myndighetens digitala tjänst där arbetsgivare som söker din kompetens kan leta upp dig.
– En enkel insats som kan ge stora resultat, säger Nicklas Ruthberg, produktchef på Arbetsförmedlingen.

Det finns flera fördelar med att skapa en profil för ditt jobbsökande på arbetsförmedlingen.se:

  • Öka chansen att få jobb
  • Gör dig sökbar med ditt cv
  • Bli kontaktad direkt av arbetsgivare
  • Ändra profilen när du vill

När arbetsgivare vill anställa personal använder de sig inte bara av jobbannonser och hoppas att rätt personer med kompetenser hör av sig. De letar på flera sätt – precis som du söker jobb också gör. Arbetsgivare har möjligheten att leta efter rätt kompetens på Arbetsförmedlingens digitala tjänst, där du kan skapa en sökbar profil.

Skapa profil nu

Tar några minuter

Är du redan inskriven på Arbetsförmedlingen – eller har varit – går det fort att skapa en profil. Du loggar in med e-legitimation och med ett klick kan du föra över de uppgifter du redan har lämnat. Därefter skriver du en kort beskrivning om dig själv och sätter en rubrik i stil med ”Erfaren svetsare”.

– På fem minuter kan du skapa en profil och göra den synlig för de arbetsgivare som söker personal. Sedan kan du när som helst bygga upp din profil ännu mer detaljerat och därmed öka chanserna att bli hittad, säger Niclas Ruthberg.

Du bestämmer innehåll själv

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen är det som sagt enkelt att föra över informationen för att skapa din profil. Men det är inget krav. Du bestämmer helt och hållet vilka uppgifter du vill fylla i och när din profil ska vara sökbar för arbetsgivare och när det ska synas för dem att du söker letar jobb.

– Du äger din egen profil och dess innehåll. Arbetsförmedlingen tillhandahåller möjligheten, sedan är det upp till dig att visa upp sig och för arbetsgivare att hitta nya medarbetare, säger Niclas Ruthberg.